Rockforums B 80x500 210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Tempel, debuten relansert

av yngve

Tempel 19 ReissueDen selvfinansierte debuten kommer nå på selskap.

Det er Eivind@Jansen Records, som slipper skiva, som tipser Heavymetal.no. Han forteller at det på releasdagen, 22. mars, er "...nøyaktig ett år siden bandet slapp plata på egenhånd. De lastet opp musikken selv, trykket opp vinyl og dro innom platesjapper i egen person for å få solgt platene. Nå relanseres dette fantastiske debutalbumet over hele verden, med bred distribusjon og internasjonal PR i ryggen."

Dere som ikke kjenner til bandet, kan muligens være interessert i at det ble startet av "...Kvelertak-trommis Kjetil Gjermundrød og brødrene hans Espen og Inge, sammen med barndomsvenn Andreas Espolin Johnson."

Skal du på by:larm Black er det mulighet til å sjekke de ut.

Tempel@Facebook

Vi lesere videre i presseskrivet at "...selv om bandets musikk og visuelle profil kan gi inntrykk av en dyster og tungsinnet gjeng, presenterer Tempels konserter et energisk band som ikke tar seg selv for seriøst og som har bøtter av spilleglede. På scenen hedrer de egne forbilder og rockens storheter ved å vektlegge show så vel som musikalitet.

Det blir fort åpenbart at denne plata er metall som pokker, men den observante lytter vil gjenkjenne en drøss med sjangere og stiler; fra hardcorevokal, black metal-partier og thrashbrekk til melodisk shredding og classic rockriffing. Tempel blander alt dette uanstrengt til sitt eget nevehyttende brygg, samtidig som de ikke legger skjul på inspirasjonen fra band som Hellacopters, Mastodon og Enslaved

Etter å ha turnert Europa på kryss og tvers med Kvelertak, har Tempel tilegnet seg nyttig konserterfaring og fått finpusset livesettet sitt til noe eksplosivt og severdig. Live har trommis Kjetil trukket seg grunnet sine forpliktelser med Kvelertak, og har overlevert trommestikkene til unge Jonas Usterud Rønningen, uten at det demperbandets trøkk én decibel. Alle elskere av fjessmeltende metall bør åpne øra, men Tempels musikk kan også appellere til fans av band så forskjellige som Guns ’N’ Roses, Thin Lizzy, Sibiir og selvfølgelig Kvelertak."