Rk Rockedame Heavymetal 580x80

The Big Jazz Duo "Enemy"

av yngve

A3698771183 16Selskap: Fire Was Born Records

Release: 21.05.15

Makan til misvisende navn, det bør de kvitte seg med asap.

Dette er teknisk extrem metal med varierende bruk av rytmikk og stilarter. Vokalen er skriking, growling og det som verre er.

Lydbildet er veldig bra! De fikser å underbygge de tunge riffene, de heseblesende innspillene, de vakre tangentpartiene, og bevare denne variasjonen. Jeg vil framheve bandets evne til å blande uvanlige smaker, for mange ganger er det en feit extrem vokal på rolige saker, eller uvanlige musikalske ideer under en rå topp. Kanskje minner de litt om slovakiske Forgotten Silence i en oppdatert og aggressiv variant?

Det låter av og til litt filmscore, men jevnt over får du greit med juling underveis. Nivået på musikerne er høyt, og de formidler det hele i en lite tidsriktig ånd. Det er ikke moderne, men har mange fellesnevnere med dagens band, de er ikke oldschool, men har flere gamle sår som vitner om at de enten har levd en gang eller ser seg korrekt tilbake.

Jeg likte dette. Svært bra! Det utfordrer, er melodiøst, hardt, teknisk, nye ting åpenbarer seg hele tiden, om ikke favorittband så ihvertfall et band jeg vil fortsette turen med. Sjekk nå flere låter, og ikke hopp til andre band eller skiver med en gang det skurrer, dette ER faktisk veldig tøft! 

The Bigg Jazz Duo@Facebook

Og stil? Italienerne selv forklarer det slik: black metal death metal djent hardcore metal metalcore.

8/10

Tracklist:

  1. Limbo – Door I 
  2. The Shepherd
  3. Descent – Door II 
  4. RavenHeart – Door III 
  5. All Those Who Wander Are Lost
  6. Hollow Sunset – Door IV 
  7. Haunted
  8. The Three Beggars – Epilogue 
  9. This Darkest Hour