191230 Heavymetal No Bannerannonse Kg2019 80x500px

The Doomsday Kingdom "S/T"

av yngve

Ob E5b22d The Doomsday Kingdom The Doomsday KiSelskap: Nuclear Blast

Release: 07.04.17

Har Edling nok en gang skapt et nytt bra band?

Jeg er faktisk fristet til å si at, ja, bandet er fett, skive holder, men dette er bare nok et band som føyer seg inn i rekken. 

The Doomsday Kingdom@Facebook

Sånn isolert sett er dette en fet skive, det er denne litt kommersielle formen for doom som vi har hørt en del på de siste par Avatarium-skivene. Og det er faktisk en del her på The Doomsday Kingdom som like godt kunne ha vært brukt til Avatarium, eller for den saks skyld, det nye Candlemass med Levén. Det er der jeg vil med denne anmeldelsen, at dette er bare en ny utgivelse som tynner ut det hele, som er fet men hvor jeg føler at det blir bare enda et band å forhold seg til. Vel har Avatarium beveget seg mer mot en mer hardrocky greie, men det er allikevel en sammenføyning jeg holder på.

Vokalisten her er ok, jeg liker stemmen, men har hørt bemerkninger på at det er litt her det skurrer for noen. 

Den avsluttende låten The God Particle, som klokker inn på nesten ti minutter, er tett opp til det vi husker fra nettopp Avatarium, og da i startfasen med Moonhorse-låten. Ikke at jeg skal gnage på dette, skiva her er fet som sagt, men det slår meg at det ikke er et nødvendig album sett i en større sammenheng. Kanskje Avatariums utvikling bort fra slik de var trigget Edling til å samle nye krefter og lime sammen dette?

Isolert er dette en sterk skive, synes jeg, en sterk syver ihvertfall. Så få man heller se selv hvordan man skal vektlegge mine kommentarer over. Om det betyr noe, om det bare er luksusproblemer etc.

7,5/10

Tracklist:

  1. Silent Kingdom 
  2. The Never Machine 
  3. A Spoonful of Darkness 
  4. See You Tomorrow 
  5. The Sceptre 
  6. Hand of Hell 
  7. The Silence 
  8. The God Particle