Karmøygeddon 23 B

The Golden Grass "Absolutely"

av yngve

The Golden Grass AbsolutelySelskap: Listenable

Release: 30.03.18

Amerikanske The Golden Grass ser seg tilbake, til 60-/70-tallet.

The Golden Grass@Facebook

På en måte er dette noe jeg liker godt, de trekker i trådene til Cream, litt tidlige Purple, en tøddel Spooky Tooth, men samtidig er det ikke bien nok i nesa her synes jeg. Og på en låt som Walk Along dreier de godt inn i tidlige Budgie-land - men bandet avslører litt svak vokal på denne, som også er gjeldende noen ganger ellers på skiva.

Lydbildet er typisk retro, altså at de har kopiert slik det var, og det har de gjort bra. Det låter genuint gammelt av dette. Trioen formidler hardrocken sin bra, men faller litt gjennom etter litt tid etter det jeg opplevde om ikke annet. Om det er fordi låtene ikke er sterke nok, eller om det er fordi det er litt kjedelig, vet jeg ikke, men dette trigger mer å hente fram de gamle lp-ene i hylla. 

De kaller selv musikken for psychedelic, og vel, hm, det er jo absolutt elementer her fra den tiden, men jeg hører mer prototype metal, tidlig hardrock. Det betyr uansett lite. 

En helt kurant skiva, og band, men som jeg anser å være en del av en voksende trend med band som planker denne sjangeren og tidsperioden. Mye bra, men The Golden Grass klarte ikke å skille seg ut og bli en av de som fungerte herfra for min del. 

Coveret er flott, og kommer til å gjøre seg bra i lp-size.

6/10

Tracklist:

  1. Catch your eye
  2. Show your hand
  3. Never you mind
  4. Runaway
  5. Walk along
  6. The spell 
  7. Out on the road
  8. Begging the question