H Madd

The New Dominion "Procreating..."

av steinar selstø

Cover Tnd AlbumFull tittel: "Procreating The Undivine"

Selskap: Private

Release:   01.06.13

Nederlandske The New Dominion er et navn blant akk så mange i undergrunnen, men bandet er durkdrevent og vil forhåpentligvis oppdages av mange etter hvert.

Denne skiva, guttas andre fullengder, er en selvfinansiert sak, men tar man en kikk på og lytt til den er det vanskelig å forstå at ingen har meldt sin interesse for å hjelpe dem. Bookleten er gjennomarbeidet, og det musikalske holder langt høyere nivå enn mangt et band med platekontrakt i bankboksen.

Stilmessig handler det om teknisk og smått progressiv ekstremmetall. Man henter mest fra death metal, og med visse coreinnslag, i form av en av vokalene, kan man til nød også kalle dette deathcore. Normalt sett forsvinner interessen min kjapt så fort ordet core nevnes, men disse gutta overlever jeg fint, og vel så det. Årsaken er for det første fravær av refrenger forpestet med renvokal og samtidig er coreelementene begrensede. Det veksles for øvrig konstant mellom vokaluttrykk, og dette fungerer godt og er med på å heve totalinntrykket.   

Det begynner utrolig tøft. Saliva starter med et fantastisk fett trommeparti innledningsvis. Faktisk skivas høydepunkt, og hadde det resterende vært like enormt ville vi snakket innertier. Når status til slutt gjøres opp, handler dette vel så mye om favorittpartier som favorittlåter. Å finne en enkelt låt som stikker seg ut som bedre enn de øvrige makter jeg ikke. Å plukke ut enkeltpartier der man byr på ett eller annet særdeles kult rytmisk, en solo eller en strålende overgang derimot, ja, det er langt lettere. Samtidig er det helt tydelig at bandet har fokusert på låtskriving framfor å briljere mest mulig, og man står dermed igjen med en skive der alle låtene holder mål, men hvor alle sporene også inneholder mindre interessante partier.   

Produksjonen er klinisk og yter detaljene all mulig rettferdighet. Helt sikkert for rent og pent for noen, men denne typen metal kler polert lyd, og tyngden er dessuten godt ivaretatt.

Vel verdt en sjekk altså. Du kan kontakte bandet på mail.

8/10

Tracklist:

  1. Saliva 
  2. Perverted to Perfection 
  3. Atonement of Species 
  4. Ommatidea 
  5. The Eclectic Splitting of Tongues 
  6. Matriarch Asphyxia 
  7. Slaves of Ablaze 
  8. Trancending the Blood 
  9. Deceased Empires of Flesh 
  10. Down to the Osiris Flood 

The New Dominion@www

The New Dominion@Facebook