Kilanerin-a_war_against_the_world-add_kort-500-opt

The Parasitic Twins/Carnival Rejects

av yngve

Parasitic Rejects Splitt 19Tittel: The Parasitic Recjects EP

Selskap: Man Demolish Records

Release: 29.056.19

Splittutgivelse med disse to banda, støy, punk, rock og doom.

Parasitic Twins har jeg vært innom før, Hull-bandet forteller om musikken at det dreier seg om "..."Ripping a page from the Killing Joke school of lo-fi noise, then setting it on fire via the way of Today Is The Day and Godflesh." Mulig jeg er litt vanskelig, men det er ikke så lett å høre noe annet enn et band som så gjerne vil være litt low-fi og sære. Det er tungt og kult til tider, men det er også egentlig bare overskuddsvare. I den forstand at låtene bare spilles gjennom, uten å velte meg av stolen.

Slik er alle de tre sporene, og selv om det er variasjon i kvalitet her, anser jeg dette som veldig lett glemt. Øyeblikks-kult, men ikke mer. De har nok sin scene og sitt miljø, der blomstrer de nok, men jeg har vanskelig å se at bandet får noe fotfeste utover sitt nisjefelt.

Carnival Reject er et, i mangel av andre ord, gladere band. Happy punk og rock kombinert. Låtene var sprudlende, og oser litt Toy Dolls og litt Exploited. Kanskje mest av førstnevnte.

De vinner lett her, selv om jeg ikke er fan av gladpunk til vanlig. Dette er ikke Green Day-varianten, dette er mer gateplanversjonen isåfall. Men likheter er det. Om inspirasjonen hentes der eller fra banda Green Day også så mot vet jeg ikke, men det spiller forsåvidt liten rolle.

Seks låter i variert sjikt når det gjelder kvalitet, og to band som er veldig forskjellige. Det kler ofte en splittutgivelse bra, det er bedre det enn å få band som er helt like. Det er nok litt avhengig av hvor du er på dagen, for begge banda har noe å komme med, selv om akkurat i lytteprosessen her hos meg var Carnival Rejects som stakk av med seieren.

CR: 6,5/10

TPT: 5/10

Tracklist:

  1. Seize Control (The Carnival Rejects)
  2. Disengage (The Carnival Rejects)
  3. To the Bone (The Carnival Rejects)
  4. Autopsy (Parasitic Twins)
  5. Feel Nothing ( Parasitic Twins )
  6. Spaceman ( Parasitic Twins ) (Babylon Zoo-cover)