C342cd6b 0dc1 45aa B22a D3aa66cbb9e5 Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80 Mt Reklame Banner 032353

The Steel Bones "First Steps"

av yngve

The Steel Bones First 22Selskap: Red Cat Records

Release: 22.10.22

Italiensk sørstatsrock fra stålbeina.

The Steel Bones@Facebook

Dette er i grenselandet, men det er nok låter som ligger og vaker litt i Soundgardenvokalist Chris' musikalske soloeskapader til at jeg fant det interessant. Litt hardrock, litt grunge, litt sørstat, og noe som bare var for søtladen countrytull :).

Bandet er ungt, vi skal ikke lengre tilbake enn 2020 for å finne oppstarten, og italienerne inspireres av Lynyrd Skynyrd og Free, Black Crowes og Molly Hatchet, m.fl. På en låt som Scars Remian er det å gjette på at de også har hørt på Garth Brooks. Men det er nok rock her til at det lar seg forvare å inkludere bandet her.

Hunter Of Tears ligger litt opp til Cornell, og da mer til nevnte solokarriere enn Soundgarden. Jeg hører jo at de leker seg med country og sørstat, men faktisk er det mer radiovennlig rock her enn noe annet synes jeg. Hard Bones, og Hunter Of Tears, er nok blant det hardere på skiva, det sier sitt, men som sagt, greit nok til å hive ut en anmeldelse her. 

Lyden er bra, de spiller stilsikkert, men uten å ta store sjanser. Det kan fort bli kjedelig for min del, men det vil garantert være noe som liker gjengen. 

Karakteren speiler at det er for mye fyllstoff for meg, og for mye søtladent. 

5/10

Tracklist:

  1. Hard Bones
  2. Empty Heads
  3. West End Highway
  4. Better
  5. Good To Be Alive
  6. Scars Remain
  7. Rock Company
  8. Hunter Of Tears