Tons Of Rock 2022 Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Thrash Bombz "Dawn"

av arni sørlie

Foto Cover 6167Selskap: Iron Shield Records/Pure Steel

Release: 11.12.14

Thrash fra Sicilia med fartstid siden 2007, masse medlemsutskiftinger, og kun en demo, og en EP på cv`n. Cover og plateselskap tatt i betraktning….hmm, ikke lett å legge forventninger til sides, for de kommer lett, og dessverre er de ofte litt magre. Heldigvis får jeg innimellom en på trynet, og får hete hits i høyttaleren når platene settes på, og dette var en slik, hurra!!

Thrash Bombz@Facebook

Det begynner allerede på første sang, eller rettere sagt på introen. En kul, litt sånn mørk type cleangitar-intro, litt sånn som Annihilator lett kan bruke. På toppen spilles det en sjarmerende gitarsolo ikke langt unna hva Kirk Hammet ofte gjorde på den tiden før Metallica ble allmenn eie. Hvorfor første sang er egen sang, og ikke del av sang to, er meg vanskelig å forstå, for de glir jo inn i hverandre som en, og introen er ikke så lang. Heldigvis for det, lange introer er oppskrytt syns ihvertfall jeg!

Men Metallica ja, det er de jeg tenker på når sang to, ….Presence, setter i gang med riffing. Det varer ikke så lange før andre assosiasjoner dukker opp, men det er mye gammel Metallica-thrash i gitaren her. Når hele bandet setter i gang, da blir det hardt, og langt mer aggressivt. Tempoet økes, og intensiteten hopper 10 hakk på skalaen.

Når platen tar oss videre er det fremdeles ganske hardt og ganske mye er uptempo, men det driver, ja det driver veldig. Det er litt som om man skulle mekke seg en thrash drink, og blandet litt Slayer med de to jeg allerede har nevnt, samt en dash Kreator som sitronen. Beskrivelsen min får det til å høres litt oldschool ut, men ikke la deg skremme, for det er elementer som brøler nyere tid med også. Tenker da på noen av mid-tempo riffene som dukker opp i ny og ne, med kledelig in your face vokal på topp.

Ikke så mye mer å si, foruten at den er litt kort, kun gode 20 minutter. Men det er gjerne grunnen til at jeg ikke ble mettet også, jeg kunne høre den flere ganger på rad, og faktisk huske kule temaer for hver gang. At tittelkuttet roet det hele ned som nest siste var vel heller ikke det verste de kom på å gjøre. Enhver thrashmetaller bør etter mitt vedkommende sjekke ut dette, de har et driv og en nerve som ihvertfall traff meg momentant!

8/10

Tracklist: 

  1. Unknown
  2. …Presence
  3. Drown In Your Misery
  4. Eternal Punishment
  5. Dawn
  6. Human Obliteration