Thundra "Angstens Salt"

av yngve

945462 10151610448507488 1742621711 NSelskap: Black Dimension Records

Grøftesent å anmelde denne nå, men alternativet var å la den forsvinne sammen med en del andre skiver som kom i tiden Heavymetal.no's server fikk illebefinnende. Jeg valgte å ta for meg skiva, for bandet og låtene fortjener promo.

Jeg er veldig glad i den metallen Thundra har sydd sammen på de siste par-tre skivene; dette episke og lengtende, dette tekniske og spesielle, egenarten og alle lagene med instrumenter de stabler i studio. Lyden er knakende fet! I forhold til skiver jeg spiller før og etter denne, er det alltid positivt å få Angstens Salt i spilleren. Det er en kunst å spille inn og mikse slik musikk, hvor det skjer så mye og hvor alle slåss om plassen. Det fikser bassist Stein Sund i Black Dimension Studio frekt fett. 

De har overlevd tapet av Thor Erik, nå har Thundra befestet seg med Steven som hovedvokalist, og det gjør han med bravur. Det gjorde han jo sist også, men på Angstens Salt er det en mye mer samlet Steven vi hører, tryggere på å lede skuta alene. Synes jeg. Jeg setter faktisk pris på at den ekstreme stemmebruken er i overbalanse, at den rene har fått hvile litt. 

Sist jeg så bandet live var det en bra opplevelse, jeg håper det ikke blir så altfor lenge til neste gang, men kjenner jeg denne banden rett er det fortsatt ting-tar-tid som gjelder.

Unn deg litt angstfylt salt, du får en skive som absolutt står seg bra, og som ikke ligner på alt og alle. Melodier, en svartmetal-aktig gitarføring, intrikat og tøff rytmikk, en som nevnt lengtende feel; Thundra er rett og slett et litt oversett band i norsk fauna. Mener jeg. 

Åtteren var ekstremet nær, så nær.

7,5/10

Tracklist:

  1. Discipline Made for Destruction
  2. Silence Welcomed
  3. Tired Soul
  4. Angstens Salt
  5. Despise the Masquerade
  6. Purpose
  7. Faded Lights

Thundra@Facebook