Karmøygeddon 23 B

Tide Of Mind "S/T"

av yngve

Cover170x170 (1)Selskap: Private

Release: 12.07.15

Norske Tide Of Mind er tidvis geniale, tidvis ordinære.

Låtene og riffene veksler på å velte meg av stolen og å få meg til å sitte relativt avslappet og lytte. Det som gjør at bandet av og til kan bli litt kjedelig, er når alle leddene roer for mye, når de bare pløyer jevnt og trutt sammen uten at noen spisser albuene. 

Tide Of Mind@Facebook

Musikken er hard rock, hardrock, tung rock, alt med en mørk undertone, men uten at det er stemninger som trekker mot tungsinn. Det er en form for tyngde i melodiene vi husker fra debuten til Pearl Jam. Og enkelte av vokalbitene og litt av musikken kan nok dras tilbake til grungen.

Det er også gjort plass til feit riffing, og da nesten opp mot en form for tungrock som flørter med thrash. Hører man på en låt som My Reign, og partiet som kommer inn etter halvminuttet, da elsker jeg Tide Of Mind. Da ble det ikke så mye tid til annet enn å rævkjøre lufta rundt meg med knyttneven. Også In The Aftermath gjorde bra fra seg, men da mest basert på fart og spenning.

Det er flere slike små hardhauser i noen av låtene, men det er ikke nok til at jeg kan påberope bandet å være en hardtslående og aggressivt band. Til det er det overvekt av melodiske og drivende rock. Og de gjør det bra, bare så det er sagt - kanskje spriker de noe mye i stil, men samlet er skiva underholdende. Og om du lytter forbi noe av det som kanskje ikke heeeeelt faller i smak, vil du, som meg, oppdage favoritter, riff og ideer du forelsker deg i og et band som faktisk ikke er så lett å bås-sette.

Karakteren er sterk, men for meg måtte det ha vært hakket mer hårete og tunge baller for at neste tall skulle komme til syne. 

6,5/10

 

Tracklist:

  1. Breaching the Surface
  2. To the Light
  3. Yours Truly
  4. In My Head
  5. Greed
  6. My Reign
  7. In the Aftermath
  8. Dream
  9. Twisted Passion