Karmøygeddon 23 B

Tindrum konserter og ny vokalist

av yngve

Beatrix, Moren, Dag, Erik, DdDahl smeller til og gir tinntrommen noen slag denne sommeren og høsten. Jeg fikk et hint av trommisen om at det var duket for et knippe konserter, og at det faktisk var ryddet plass for en ny vokalinne - og det er jo ganske heftige saker å kunne melde. Her får du en innføring i hva som skjer, hvor både Diesel og madamen slenger seg på. 

Dere som har fulgt med her på Heavymetal.no, vet jo at Tindrum har vært aktive i det siste. Dahl forteller at han siden jubileumsturneen for Intuition i 2014 har vært på veien med Tindrum, og at det nå er Tore Moren som trakterer gitaren. Og av og til hiver svenske Kee Marcello seg på lasset. Ny vokalist er Beathe Sanden, eller Beatrix, som jeg har gjort en del på i forhold til bandet Diabla - dette er mange år siden, så for henne vil jeg tro det er litt rart å skulle stå på en scene igjen. 

Konsertene jeg har vært innom kickstarter i Kristiansand, og da med vikarbassist Erik Eriksen (Dynamite Kids). Diesel: "Sid er opptatt med Vestlandsfanden i disse helgene."

  • 18. juni: Kristiansand@ Sørlandets H-D & US Big Twin-Treff på Roligheden Camping 
  • 24. juni: Fosnavåg Rock
  • 25. juni: Orkanger@ Gatefest
  • 10. september: Eidvoll Rockeklubb ("...da også med Kee Marcello på gitar & vokal.")

Om det kommer flere konserter på blokka, melder jeg inn. Men først, Diesel, h vordan fikk dere nyss om Beatrix? Kjente du til Diabla fra før?

Diesel: "Det er vel ikke så veldig mange norske kvinnelige rockevokalister - så flere i min bekjentskapskrets tipset meg. Jeg selv hadde kanskje ikke noen inngående bekjentskap til Diabla."

Enn du Beathe, hvordan fikk du nyss om denne jobben? Var du på jakt? Jeg mener du har vært litt der i det siste, tilbudt deg litt og at du har hat lyst til å synge rock igjen.

Beathe: "Jeg fikk ikke nyss i det hele tatt, Diesel kontaktet meg ut av det blå. Jeg vet ikke om han ble tipset, eller om han husket at Diabla varmet opp for TNT et par ganger langt tilbake. Det stemmer at jeg var aktivt på jakt en stund, da jeg la ut en annonse sent i fjor, men det er jo en stund siden nå. Forholdene lå endelig til rette for å starte opp ordentlig med musikk igjen, og Diabla er jo på is for tiden. Jeg fikk da en del henvendelser som resulterte i noen prosjekter. Jeg startet også et samarbeid med Roy Alexander Lind (aka Axel Ante/ex-Sagittarius), med fokus på låtskriving og studioproduksjon, som vi jobber med innimellom når vi har tid, men som jeg har stor tro på. En god stund etter alt dette kontaktet Diesel meg plutselig. Etterhvert valgte jeg bort noen andre prosjekter, bl.a. for å få nok tid til Tindrum-jobbingen og Roy-samarbeidet."

Var du oppover og øvde? Eller er det som med mange, at det skjer digitalt? Om du var der, får vi de røffe detaljene? Hva skjedde, hvordan gikk det?

Beathe: "Nei, jeg har ikke vært i Trondheim ennå. Men de ville ha noen demoer, og pga. diverse teknikaliteter endte det opp med at jeg bare filmet meg selv på webcam mens jeg sang låtene. Det fikk jeg positiv tilbakemelding på. Ingen røffe detaljer ennå, men vil nevne at jeg nå innser i enda større grad hvilken fantastisk vokaljobb Tove Teigberget gjorde med Tindrum. Respekt!"

Og Diesel, hvordan fungerer Beatrix på Tindrums materiale?

Diesel: "Det høres ut som en perfekt match både med stil og attityde. Og ikke minst innstillingen hun har og lysten til å jobbe med oss. Jeg synes vi har vært heldig der."

Det skal sies at vokaljobben deles med Dag Ingebrigtsen, som betyr at de to, Dag og Beathe, tar seg av hver sine skive. Dag har i tillegg The Kids på planen. 

Diesel: "I Beatrix' sekvens vil det hovedsakelig bli låter fra Drums of War-albumet. Dag fremfører høydepunkter fra sin karrière i The Kids, debutalbumet til TNT og andrealbumet til Tindrum, How bout this !?"

Diesel legger også til at "... Når Kee Marcello er med - er det han som synger høydepunkter fra sitt album Redux Europe. Så jeg føler vi har en bra pakke med kjente låter."

Tin Drum@Facebook

Beathe skal altså kjørelåter fra debuten, hvor det var Tove som frontet bandet. Ble du så fornøyd, trygg på at det fungerte så bra, at du gleder deg maks? Eller har du fortsatt noen sommerfugler i magen i forhold til å stå på en scene igjen, og da med et kjent band?

13162227 10153453809325684 230249817 NBeathe: "Det er en god blanding av litt store, flaksende sommerfugler, og at jeg gleder meg veldig! Jeg tilhører jo den generasjonen som hadde sine første store musikkopplevelser da vi oppdaget slike band som TNT og Tindrum, så bare det å bli kontaktet av Diesel Dahl er jo en stor ære for meg. Jeg må nevne at da Tell No Tales-albumet til TNT nettopp hadde kommet ut, og var i ferd med å gjøre braksuksess, dro jeg ivrig ned til Narvesen ved Spikersuppa, med min hardt ervervede avisbudlønn, og ba om å få kjøpe et eksemplar av LP-en. Ekspeditrisen sa: Beklager, det er utsolgt, det eneste vi har igjen er et utstillingseksemplar i vinduet. Jeg svarte: Det er greit, jeg tar det! Å vente var uaktuelt! Og jeg husker jo at Tindrum, som Diesel startet etterpå, herjet på hitlistene, og at jeg syntes det var råkult."

Beathe, utover disse jobbene, er du klar om det skulle dukke opp flere? Om Tindrum og deg fungerer og det skulle eskalere?

Beathe: "Ja. Jeg har inntrykk av at Tindrum tar en ting om gangen. Både de og jeg må dessuten organisere ting nøye pga. travle tidsskjemaer, men dersom det funker bra, og jeg blir bedt om å gjøre flere jobber, så ja, selvsagt!"

Og Diesel, jeg fikk jo oversendt en liste med konserter, vil den vokse? Har du sikte  på å utnytte året så mye du kan?

Diesel: "Ja - jeg og folka som nå er med elsker å spille - så vi satser på litt flere aktiviteter enn hva som har vært tilfelle tidligere."

Diesel avslutter med å svare litt rundt om det er aktuelt for Tindrum å spille inn nytt materiale.

Diesel: "Utfordringen Tindrum møter er logistikken. Folk bor på hver sin kant av landet, i motsetning til f.eks. Stage Dolls og Return, som bor i samme nabolag. Skapertrangen er vel alltid tilstede - men vi får vel ta ting litt etterhvert."

Før vi slipper Beathe helt, måtte jeg jo sjekke om dette blir en one-off, eller om hun har andre planer som rockeberte.

Beathe: "Det andre prosjektet, som jeg nevnte tidligere, låtskriving og etterhvert innspillinger med Roy som produsent, er noe jeg definitivt kommer til å jobbe videre med.  Jeg sendte en låtskisse hvor jeg spilte kassegitar og sang, på samme måte som mange av Diabla-låtene ble til. Han satte i gang med den i studioet sitt, og det jeg fikk tilbake var briljant. Han er dyktig. Egentlig trodde jeg ikke jeg ville få tid til å skrive noen låter framover, på grunn av en hektisk hverdag, men du vet, ting skjer i livet, og plutselig dukker det opp ideer når man ikke får sove, og det er plutselig blitt en låt. Så jeg sender nok flere låtskisser til Roy. Kanskje det kan bli en plate til slutt?

Jeg får også andre henvendelser i ny og ne, etter at jeg meldte meg som ledig vokalist i fjor, men i månedene som kommer er det nok ikke tid til så mye mer for min del."