Rockforums B 80x500 210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Tnt - er tretten tallet?

av yngve

Tnt 18 Kenneth Sporheim"Trønderne" er snart klare med sitt allerede omdiskuterte trettende album.

Fra de smakebitene vi har fått virker det som om folk er veldig splittet, men her skal hele skiva fordøyes og lyttes på  før man kommer i havn. Og jeg er som vanlig klar, bretter opp ermene og drar igang rundene uten å vektlegge hva som har skjedd før og hva man har hørt av smakebiter. 

Bandbilde, foto: Kenneth Sporsheim

Det er Frontiers som slipper albumet, release er 8. juni, og her hjemme er det Playground som tar seg av distribusjonen. Her er noe av pressemeldingen jeg fikk:

"TNT slipper en helt ny singel, Tears In My Eyes, hentet fra bandets kommende studioalbum XIII! XII blir intet mindre enn det trettende albumet i rekken fra det historiske, norske heavy metal-bandet."

XIII spiller to av grunnleggerne av TNT, Ronni Le Tekrø og Diesel Dahl, sammen med bassist Ove Husemoen og bandets nye vokalist Baol Bardot Bulsara, som nylig erstattet amerikanske Tony Harnell. Baol er en fantastisk spansk vokalist hvis debut med bandet skjedde foran 8000 ivrige fans i november 2017, da TNT varmet opp scenen for de tyske hard rock-legendene Scorpions i Oslo. 

Ikke bare overlevde Baol denne ildprøven, men han bestod med glans! Musikkmagasinet Rockman (Nettavisen) gjennomførte en spørreundersøkelse blant publikum hvor de ba dem trille terningkast og gi sine kommentarer om den nye TNT-vokalisten etter hans første norske opptreden. Rockman skriver at folkets dom var klar: Vi digger den nye TNT vokalisten var tilbakemelding fra publikum, som trillet et solid terningkast 5.

Rockman skriver videre at det at TNT nå henter inn denne unge vokalisten er både smart og meget spennende. Han vil utvilsomt kunne bidra med ny og spennende fornybar energi. Et viktig og avgjørende element for å skape videreutvikling og fornyelse av bandet slik at vi kan glede oss med TNT på rockescenene både her hjemme og internasjonalt i mange år fremover.

Ronni Le Tekrø selv er like begeistret for Baol: "We held an audition and Baol convinced us at an early stage. His range and capacity is unbelievable".

Tnt@Facebook

På deres kommende album XIII kan TNT sine fans forvente seg den melodiske rocken og utmerkede teknikken som de har blitt vant til å høre fra bandet i løpet av dets lange karrière."

Skiva kommer som cd, digitalt og på lp. Det vil også foreligge en svæææært limitert lp-utgave, vi snakker hvit vinyl og 150 ex på verdensbasis! Du kan forhåndsbestille HER .

Tracklist:

 1. We’re Gonna Make It
 2. Not Feeling Anything
 3. Fair Warning
 4. It’s Electric
 5. Where You Belong
 6. Can’t Breathe Anymore
 7. Get Ready For Some Hard Rock
 8. People, Come Together
 9. Tears In My Eyes
 10. 17th Of May
 11. Catch A Wave
 12. Sunshine

Tnt 18