Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Tormentor "Crown Of Shame"

av yngve

Tormentor 21Selskap: Iron Shield Records/PURE STEEL RECORDS

Release: 12.11.21

Tysk thrash, hva kan det minne om mon tro?

Tormentor@Facebook

Skiva er isolert helt ok, men ikke mer. Det er for mye som påminner om Kreator her. En litt melodisk versjon av perioden fra Extreme kanskje? Mulig skiva etter også... Denne ep-en klokker inn på halvtimen og inkluderer fem spor, med spilletid på tre og et halvt til ni og et halvt minutt, og slik de arrangerer og spiller er det ikke noe i veien for det. Da sikter jeg selvsagt til den lengste, The Burden And The Grief. Her tar de det helt ned, og leker seg med en tung og veldig nedstrippet form for musikk, blandet med andre virkemidler. Denne synes jeg ofte peker mot Celtic Frost, når de var litt eksentriske. Tormentor er nok litt streitere i tilnærmingen, men det er en låt som flørter litt med noe litt annerledes her. 

De andre låtene er rett fram ofte, thrash, litt ikke så bra vokal, men den fungerer ganske lik Milles, det er lov å skjære litt på tonene. Det brøles, skrikes og synges om en annen, men stort sett er det en slik snakkende thrashvokal. 

Vil du ha et band som ikke er såååå typisk i dag, men som ikke har egenart i altfor stor grad? Et band som klarer å unngå å bli helt kopier? Selv om bandnavnet er bortimot det siste de burde valgt, det er vel noen før de ender opp med å blandes med :). De bruker Guben her og der, mulig det er en måte å skille seg ut på, Guben er byen de er fra.

6/10

Tracklist:

  1. Welcome To The Depressive Age
  2. Crown Of Shame
  3. Call To Arms
  4. Slaved To The Core
  5. The Burden And The Grief