Rockforums B 80x500 210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Tormentor "Morbid Realization"

av steinar selstø

Tormentor 17Selskap: Iron Shield

Release: 17.03.17

Navnet er velbrukt selvsagt, og kanskje er det bevisst med et nikk mot Kreator? De legendariske landsmennene er i alle fall en ok pekepinn.

Tormentors thrash er ofte røff i kantene, og den tyske varianten har nok hatt hyppigst avspillingsfrekvens på stereoanlegget hjemme hos kvartetten. Skjønt, det eksisterer utvilsomt en mer melodiøs side av bandet også, vist i blant annet gitarsoloene og ei låt som Kill With No Excuse. Soloen i Forgotten er ikke standardvare innen thrashen og vitner om inspirasjon også fra heavy, et annet trekk man finner igjen hist og her. God oppdragelse til tross, Morbid Realization er dessverre blitt en undermåls affære som ikke har en sjanse sammenliknet med hordene av årlige thrashutgivelser. 

Tormentor@Facebook

Den desidert viktigste årsaken er produksjonen. Det låter fryktelig puslete, og energien, aggressiviteten og fandenivoldskheten kommer aldri skikkelig fram. Trommelyden er spesielt ille i all sin plastikkprakt. Gitarsoloene er dessuten til tider sure og bedrer på ingen måte inntrykket.

Materialet er for så vidt kurant nok. Overgangene sitter godt, ett og annet fett riff dukker opp og vokalisten gneldrer som seg hør og bør for en thrasher. Man blir liksom sittende og irritere seg over lydkvaliteten, som åpenbart ødelegger det som kunne vært ganske bra, når man spiller gjennom skiva. Med en skive på samvittigheten fra tidligere, med den erfaringen det innebærer, burde feilskjær av denne typen definitivt vært unngått. 

3/10

Tracklist:

  1. Hope 
  2. Kill with No Excuse 
  3. Morbid Realization 
  4. Comprehension Failed 
  5. Burning Empire 
  6. Endless Emptiness 
  7. Forgotten 
  8. Lurks in the Dark 
  9. Walk Past Myself 
  10. Path to the Dark Side