Karmøygeddon 24

TotsåsRock 2023

av yngve

Totsås2023   So Me 1

Syv år på rad, TotsåsRock kjører på. Her er oppdatert plakat og litt info fra festivalen.

"Hele 13 band entrer scena under TotsåsRock 2023, som nå har tatt steget til å bli en 3-dagers festival . Dette arrangementet bør ingen gå glipp av, uavhengig av musikksmak."

Pandemien stoppet ikke TotsåsRock

"TotsåsRock 2023 blir festivalens 7. år på rekke, og har som eneste festivalen i Norge trosset 2 år med pandemi, tøffe økonomiske tider og kr. 0,- i støtte fra Norsk Kulturråd. Uten all støtten fra publikum, et stort og velvillig bandmiljø, samt økonomisk støtte fra lokalt  næringsliv og fylkeskommune, hadde ikke TotsåsRock vært mulig.  Sommeren 2022 eksploderte det med festivaler etter coronadvalen, og Totsåsrock gikk et  stort underskudd i møte da konkurransen om publikum ble veldig stor. Denne sommeren, i tidsrommet 20. til 22. juli,  satser festivalen på ett langt bedre oppmøte, og frister med en 3 dagers festival der  hele 13 band skal stå på scenen i Sørsetra, midt i Liernes beste villmark."

***

Mogensdagen, et gratis tilbud til de yngre

"Suksessen med Mogensdagen i 2022 videreføres i 2023,datoen er torsdag 20. juli. Da får alle barn/ungdom under 16 år gratis inngang, og de får et flott innblikk i hva en metallfestival dreier seg om når 4 ungdomsband går på scenen med minikonserter. 

" Dep husker nok de fleste fra TotsåsRock 2022 og Melodi Grand Prix Jr. I året som har gått, har de blant annet spilt på  Steinkjerfestivalen Midgardsblot og Karmøygeddon ,   og bandet har nettopp sluppet en ny EP ( Utstøtt ).

SV1DS1 (Svendsen) skal fylle Mogensdagen med progrock, og Overhallabandet Bakalao står for pønken, inspirert av band som Hat og Brutal Kuk.

I tillegg satser arrangøren på nok en stinn brakke når antimobbe-organisasjonen Metalheads Against Bullying skal holde foredrag om mobbing og rusmisbruk."

***

Hovedmenyen

"Resten av helga frister TotsåsRock med et heidundrende program fylt av artister/band som utfyller mange av undersjangrene innenfor hard rock og metal. 

Det svenske folkmetalbandet Fejd kommer hele veien fra Trollhättan (like nord for Göteborg), og vil fylle sommernatta på Sørsetra med sin stemningsfylte låter som passer perfekt inn i villmarksatmosfæren du opplever på TotsåsRock.

Bandet Gyllengham, også fra Sverige, er i utgangspunktet et soloprosjekt fra Mathias Gyllengham (Utmarken), som har produsert countryrocklåter. Han er en nær venn av Totsåsrock, og har derfor med sitt band laget egne opprocka versjoner av disse låtene eksklusivt for TotsåsRockHva kan passe bedre på festival i Lierne enn låter som Vapenskapet og Motorsåg och alkohol?

Oslobandet Wildnite kommer til Totsås for å sette 80-tallsglamrocken på plass med sitt energiske show som selveste Mötley Crüe kan misunne, med glitter, glam, og sexappeal så det holder.

For de som elsker litt mørkere metal, kan TotsåsRock slå seg på brystet når de presenterer Haunted By Silhouettes, Blodkarsk og Dep på scena.

Oslobandet Anchors vil gi publikum en energiboost ut av en annen verden når de entrer scena med sin metalcore. Og arrangøren har store forventninger når Paradogmata kommer med sitt debutalbum som er en herlig blanding av både thrash-, death-, melodisk- og et snev av black metal.

Bandet Boinndrag skal sparke i gang publikum på lørdagen med sin festmusikk som er innenfor den gamle sjangeren Steinkjerrock.

Sist, men ikke minst, The Golden Leaves, et rockeband preget av blant annet bluesrock, med hele 9 bandmedlemmer, skal prøve å få plass på TotsåsRock sin utmarksscene, og fylle hele Laksjøen bortover med sin musikk av ekstrem høy kvalitet, energi og eksplosivitet.

***

Lavvoband

"Etter endte konserter på fredag og lørdags kveld blir det fullt lavvoband med Marit´s Rock Tribute, og arrangøren satser på full allsang når gamle rockeklassikere fra blant annet Deep Purple, Thin Lizzy, Motörhead, Rainbow, Whitesnake, Nazareth, Black Sabbath og AC/DC fremføres."

Billetter får du HER .

***

Nyhet fra 10.06.23:

Da er festivalen klar med lineup, hiv deg rundt om det ser spennende ut! Takk til Eskild Kløften for tips.

Festivalen forteller at de har måtte avslå "...mange fantastiske tilbud fra herlige band, fordi vi rett og slett ikke kan presse inn flere på den tiden vi har til rådighet", og de som kom gjennom og havnet på plakaten ser du under her.

En del av profilen til Totsåsrock er å la nye, og ukjente, band får muligheten til å spre musikken sin. Og når det finnes så mange bra der ute, er det godt vi har slike arrangementer.

"Booking er en fantastisk moro jobb når det finnes så enormt mange flotte band der ute, band som mange kanskje ikke har hørt om fra før. Det er akkurat derfor vi har TotsåsRock, vi skal hjelpe dem med å nå ut og frem til dere. Men ærede publikum, husk, vi er en lavbudsjettfestival, som samtidig tar mål av seg for å fremstå som noe langt større.  Så hjelp oss, spre det rocka budskapet og få flere til å innse at dette bør ingen gå glipp av. Vi trenger dere alle, uten publikum ingen festival, det hjelper ikke hvor mange band som vil komme å spille."

Billetter kjøper du HER.

Totsås 23

***

Nyhet fra 20.05.23:

Totsåsrock 2020 (3)

Nytt slipp, Paradogmata - svartkantet dødsmetal, debutskive kommer snart: "Dette er tøft, det er rått, det er sjukt bra. Her får vi både thrash, death, melodisk og et snev av black metal. En kan ane inspirasjon fra blant annet Megadeth, Carcass, Maiden, Sepultura, Kreator og At the Gates i låtene."

Lineup så langt:

  • Blodkarsk
  • Fejd
  • Haunted By Silhouettes
  • Paradogmata
  • The Golden Leaves

***

Nyhet fra 18.05.23:

Med det siste slippet av The Golden Leaves, er tallet på artister så langt oppe i fire.

"The Golden Leaves er et rockeband fra Trondheim med høy energi og eksplosivitet i låtene sine. De har siden de slapp sitt første album City of Lights i 2019  jobbet med nye låter, og et nytt album som kommer i løpet av 2023. Med konserter og festivaler i lommen som John Dee, Parkliv Festivalen og Hillbilly Huckfest, kan det garanteres stemning og taket vil mest sannsynlig løftes av."

***

Nyhet fra 17.05.23:

Festivalen slapp Haunted By Silhouettes nå i dag.

Du leser et intervju med bandet rundt sin siste utgivelse HER .

Bilde: Haunted By Silhouettes, fotograf: Jon Sandersen

Haunted By Siolhouettes 22 Foto Jon Sandersen

***

Nyhet fra 15.05.23:

Festivalen i de dype skogen slipper band. 

Takk til Eskild Kløften for tips.

To hittil, svenske Fejd og trønderske Blodkarsk, så svensk folkmetal og norsk svartmetal på plakaten.

Totsårsrock@Facebook

Bilde under, Blodkarsk, fotograf: Ukjent

Blodkarsk Band

Bilde under: Fejd, fotograf: Ukjent

Fejd 23