Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

Trivium "Vengeance Falls"

av yngve

Vengeance Falls 25163149 FrntlSelskap: Roadrunner/WARNER

Release: 16.10.13

Med en fett futuristisk cover fronter amerikanerne sitt siste album.

Jeg har egentlig ikke hørt så mye på bandet, men jeg har anmeldt en skive eller to tidligere og sett de live en gang, men har vel aldri mistet besinnelsen og klikka i vinkel over det de har på menyen. 

Trivium@Facebook

Jeg synes musikken er litt anonym, for selv om de er flinke til å spille, og har en feit lyd, sitter jeg ikke igjen med så veldig mye kremfeel etterpå. Jeg har ikke voldsomt lyst til å trykke på play en gang til, selv om det kanskje det er hva jeg burde ha gjort. Livet som anmelder er dog slik, det er ikke alltid jeg har tid til å gi skivene den tiden de fortjener og trenger. 

Bandet har plenty av fans, mulig er fansen hovedsakelig plassert i den yngre gruppen av metalhuer, uten at det er negativt ment. Jeg tror kanskje dere som ikke har så mange år som metalhue bak seg vil like dette bedre enn oss gamlinger. Jeg hører av og til referanser, og jeg får heller lyst til å slenge på noen klassiske metalskiver heller enn å fortsette turen med Trivium . Det er litt intetsigende, låtene får ikke fotfeste her hos meg, det går og går til det er slutt, uten at jeg sitter og nynner eller blir godt nok kjent med refrengene og låtene generelt. Kanskje forlanger jeg noe mer, noe annet, av det jeg liker, men såpass gangsyn har jeg at jeg hører bandets kvaliteter. Og jeg skjønner at folk liker dette.

Men jeg holder en knapp på at låtene ikke har dette sterke, gjenkjennende og tilgjengelige slik metal bør ha. Jeg er kanskje olding, men jeg hører såpass mye å musikk at jeg tror jeg har litt rett når jeg karakteriserer Trivium som litt kjedelig, litt overflødig. Men fans har de, og jeg kan nesten høre tennene gnisse helt hit :)

Mest positiv var jeg på Wake (The End Is Nigh), når de fyrte av på alle pluggene og råskapen våknet litt. Karakteren er hakket over det jeg personlig ville ha satt, så godviljen fikk de.

6/10

Tracklist:

  1. Brave This Storm
  2. Vengeance Falls
  3. Strife
  4. No Way To Heal
  5. To Believe 
  6. At The End Of This War
  7. Through Blood And Dirt And Bone
  8. Villainy Thrives
  9. Incineration: The Broken World
  10. Wake The End Is Nigh