Karmøygeddon 24

Trondheim Calling 2017

av yngve

14199599 1078836638837392 38153075820683263 NKanskje ikke metalfestival, men litt pønk og hardcore blir servert.

Når man surfer innom festivalens hjemmeside , ser man at artistutvalget nok ikke er for de hardeste, det vitner mer om at festivalen sikter seg inn på en litt annen publikumsmasse. Men, det er verdt å nevene, om du liker pønk/hardcore, at det nylig ble sluppet tre lokale band som kan gjøre livet ditt litt bedre; Brutal Kuk, Bokassa og The Regent.

Pressemelding: 

"Nesten 50 artistnavn er allerede sluppet til vinterens festival, og nå slipper vi 3 trønderske artister av det hardere slapet,  som alle er aktuelle med nye album i tiden som kommer.

Brutal KukEt av landets mest brutale band har fått i oppdrag å levere punkrock av ypperste klasse til Trondheim Calling 2017!

Brutal Kuk har siden den legendariske kvelden i Verkstedhallen sammen med Wannskrækk og Liliedugg i 2013, hatt en ny vår og har siden da holdt koken oppe med utgivelser og konserter over hele Norge. I 2015 feiret Brutal Kuk 10-årsjubileum for sitt legendariske album Berusalem med eksklusiv relansering på vinyl. For dem som trodde det skulle bli med mimringen, så kan vi med glede melde at 2017 er året det meget etterlengtede albumet 2016 ser dagens lys! Bandets femte album er spilt inn hos Per Borten i Sørgården Studio på Ler og gis ut på Crispin Glover Records i vinter."

***

Bokassa er bandet for deg som digger riffene fra stonerrockens groovy verden, men samtidig lar deg lokke av intensiteten, aggresjonen og farten til hardcore og punk. 

Trioens selverklærte misantropiske stonerpunk har så langt dratt dem over store deler av Norge, sammen med band som Johndoe, The Dogs, Hold Fast, The Cheaters og Warp Riders, for å nevne noen.

Debuten, War On Everything, høstet lovord hos flere norske medier. Musikknyheter.no kalte EPen en sjangerdefinerende debut og en oppvisning i musikalsk aggresjon på plate. Førstesingel No Control ble også jevnlig spilt på NRK P13 og NRK P3s Pyro, listet hos flere studentradioer og inkludert i Platebutikken Tigers Bransjevelter #9. I det høsten sparket inn gikk bandet i gang med innspillingen av sitt første album, som vi får gleden av å bryne oss på like før de dukker opp på Trondheim Calling 2017!"

***

The Regent spiller hurtig, teknisk og fandenivoldsk melodisk pønk som snytt ut av nesa til 90-tallet. Til tross for sin korte fartstid har Trondheimsbandet imponert stort med sin selvutgitte EP og konserter spredt over hele kontinentet. Det siste året har bandet gjemt seg bort i mørke og skjulte øvingsrom og studioer, og har jobbet med å fullføre sitt debutalbum, med planlagt utgivelse i 2017. På Trondheim Calling får vi servert de aller første smakebitene fra The Regents etterlengtede fullengder, noe en hver fan av punkrock bør få med seg!"