Karmøygeddon 23 B

Tusmørke "Den Internasjonale Bronsjealderen"

av ruben haug

Selskap: FreshTea

Release: 10.05.13

Jeg klarte ikke skamrose Tusmørke nok da jeg anmeldte deres debut 'Underjordisk Tusmørke' og gav de en velfortjent full pott. Derfor var spenningen ikke akkurat liten da jeg mottok en tospors maksisingel i fjor en gang. Og den har da blitt spilt en god del den, men på langt nær så mye som Underjordisk Tusmørke.

Ikke fordi dette ikke er bra, Tusmørke smeller til med to knallgode låter her i form av Kairo og En Verden Av I Går. De har heldigvis ikke byttet musikalsk formel, det er fortsatt prog med elementer av folkemusikk, både av europeisk art og noe midt-østensk. Psykedeliaen er også tilstedeværende så det holder, og jeg klarer ikke å ikke bli dratt med denne gangen heller - å ikke bli dratt avsted til plasser som ikke eksiterer på jorden i dag. Det er så trollbindende, fengende og ekstremt vakkert at jeg bare måper. 

Måten gjengen bruker utallige instrumenter for å spre budskapet sitt på er så ekstremt godt gjennomført, og jeg skylder de en stor TAKK for at jeg får oppleve musikken deres. Alt for få der ute vet å sette pris på god musikk, og også fortelle de som har laget den hvor mye velbehag de gir i livet til dem det gjelder. Så Tusmørke; TAKK!!!!

Kairo er først ut, og her blir vi servert en fantastisk låt med engelsk tekst. Denne låta er klar favoritt av disse to sporene. Det hviler noe middelaldersk og djevelsk over bandets musikk, med de fortryllende melodiene og den ekstremt behagelige vokalen. Du blir henført over i en annen sfære og dimensjon, noe utenomjordisk og svevende. Det er bare så gjennomført vakkert. Jeg klarer ikke beskrive det med ord, du må nesten høre det selv. Men de får det
definitivt til å klaffe på Kairo. Drøm deg vekk trell!

En Verden Av I Går er også en musikalsk genial og deilig låt. Begge låtene kunne like gjerne vært med på Underjordisk Tusmørke, men samtidig passer de litt for seg selv også. Og ikke bare er låtene fete og fulle av herlig driv, i tillegg spanderer Tusmørke gode tekster som passer musikken perfekt. Det er i grunn en bunnsolid pakke, enkelt og greit.

Grunnen til av Kairo går av som favoritt er at jeg syns det fungerer bedre med engelsk tekst her, det blir litt mer flyt over det føler jeg. Men når det er sagt er En Verden Av I Går en fantastisk flott og herlig oppbygd låt som også tar meg avsted til steder ingen andre band har tatt meg.

Tusmørke finner på ingen måte opp kruttet, men de vever deg inn i en kokong av herlig psykedelia og setter deg i en transe du har vanskelig å komme ut av. Grunnen til at jeg spiller Utenomjordisk Tusmørke mer enn denne, er rett og slett fordi den inneholder mer musikk. Når det er sagt så fungerer det så absolutt å spille de to platene etter hverandre...

Tusmørke har kokt i hop det perfekte hekebrygg.

9/10

Tracklist:

  1. Kairo
  2. En Verden Av I Går

Tusmørke@Facebook

Tusmørke@Myspace