Ultima Thule, stopp i lovens navn!

av yngve

Ultima Thule Demo

Bandets tidlige kår er digitalisert.

De som kjenner meg vet at jeg setter Thule så høyt blant alt jeg liker av musikk at de nok vil være blant de 10-20 banda som blir med meg på en øde øy. La oss ikke håper det skjer, selv om noen kanskje ønsker meg dit :).

Peer-Einar, bassist og vokalist, sendte over dette klippet til meg, som er hentet fra en demo fra midten av 80-tallet, I Lovens Navn. I det flotte prosjektet Christer Falch og andre pusher for tiden, hvor gamle greier kommer ut på cd og lp, fant denne demokassetten veien på cd. 

Du kan kjøpe en kopi HER.

Få også med deg boka om bandets kanskje beste skive, Natt, forfattet av WhiteWillow-mastermind Jacob Holm-Lupo. Kjøp HER .

Sakset fra Norske Klassikere :

"I Lovens Navn er Ultima Thules debutalbum og ble trykt opp på kassett i 100 eksemplarer i 1985. Albumet ble innspilt i Thule Studio i mars/april 1985 og bestod av Einar Jan Larsen (sang og gitar), Jens Morten Søreide (sang), Steve Riise Jensen (gitar og kor), Even Gaare (trommer) og Peer-Einar Pedersen (bass, kor). I 1987 byttet de navn til Thule. Alle bandets utgivelser har kommet i begrensede opplag, og flere av dem går for relativt høye priser på bruktmarkedet, på tross av at bandet er lite kjent utover progmiljøet. Musikalsk har bandet gått gjennom en viss utvikling, men progrockrøttene har alltid vært klare, og det samme har det noe dystre arktiske preget."

Tracklist:

  1. Razzia
  2. Ratz
  3. Amen
  4. Min Sønn
  5. Generalens Vals
  6. Krigens Ansikt
  7. Reisen

Låten og stilen er kanskje litt datert for mange, men spille gjennom, gjerne et par ganger, og få en låt som har nerve, sjel, og flere knallbra innspill. Vokalen til Peer-Einar har denne velkjente dype og nordlandske touchen, som modnet fantastisk, og hvor han på for eksempel Frostbrent-skiva framstår som en nordnorsk diktatorisk bygdeoriginal med egen fiskebåt og et lengtende blikk fra et svaberg. Hytting med never mot makter og myndigheter og et hjerte til det lokale miljøet har ofte vært mat til tekster, noe man kan dykke ned i om man lytter på utgivelsene med litt fokus.

Etter debutalbumet Ultima Thule fant bandet veien til Colours-selskapet i Skien, hvor to idiotisk bra album kom, Natt og Frostbrent. Etter disse to har de sluppet flere utgivelser, alle av høy kvalitet og med dette særegne soundet bare Thule fikser. 

Du kan lese om Colours i et sjeldent intervju med bakmennene HER .