Rockman Hm 2024 500x80

Underwing (Kristiansand, 30.11.18)

av yngve

Kristiansand fikk celebert besøk fra nabobyen Arendal denne kvelden, helt på tampen av november måned. Vertskapet var Tolv Bord, og oppmøtet var helt greit, og det var godt med liv, og flere oppdaget bandet denne kvelden. 

For meg som har sett gjengen mange ganger, er det de små forskjellene som ofte er spennende, men akkurat i kveld var det svært mye som stemte for bandet. I tillegg til at bandet leverte gull, flekset frøken Kirkesola  sin solide lydmuskel og sørget for at de av oss som befant seg greit foran scenen ble belønnet med en veldig balansert og god lyd, og mye trøkk. Tidvis var det så bra at jeg ved et par anledninger like gjerne trodde jeg hørte på en innspilling gjort live i et studio. I et kort øyeblikk, når det var på tide med wall of hughs, trakk jeg meg litt tilbake, da var dette trøkket svekket, så folkens, opp mot scenen og vær med! Bandet liker mye bedre folk som gidder å søke opp mot der de er. Og for all del, det var ikke et problem denne kvelden.

Versjonene av Paragorn og Sunless Seed var enorme, Kaela var om mulig enda bedre enn sist gang jeg så de i Arendal, og selv om jeg flaut nok glemmer navnet på den übertekniske låten de spiller, det er sent, tror jeg rett og slett den utgaven de presenterte her gjorde at den la seg på favorittlisten.

Bandet var glade, spillekåte, flinke, sultne, hadde alt på sin side, fikk flasha ny singel, fortalte at det jobbes mot en fullengder, (og på lp!!!), og at de ønsker og jobber med å vokse til neste etasje. Det er noe jeg håper skjer, at de gis en sjanse, for det er ikke så ofte et band har et såpass særpreg og ikke minner om stort, og som på bare de to og et halvt årene jeg har fulgt de, har modnet veldig mye. 

En kosekveld på Tolv Bord, jeg ville ikke ha byttet dette mot noe. Så får det heller være at jeg spammer dere litt med band jeg liker litt ekstra. Mer sjel og sårhet som det vokalen har for eksempel, det går rett inn og skjærer små strimler av hjertet mitt. På en god måte.

Takk til alle! Bandet, Tolv Bord.... Meg og min datter hadde en knallkveld, og det er så bra å oppleve fine folk som tar imot oss og hvor det er bøtter av kjærlighet og høflighet. Men det skal sies at vi stakk rett før folk begynte å finne grooven etter konserten ;).

Underwing Tov Bord 301118 (4)Underwing Tov Bord 301118 (7)