Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Underwing - video/ny låt

av yngve

Bandet slipper ny video i dag.

'We Lie Awake' er hentet fra den kommende ep-en 'Spirals', som dukker opp 1. juni. Låten  forteller en historie om "...hvordan man gjennom  livets løp gjentatte gangermøter de samme utfordringene og  situasjonene. Livet kan ses på som en spiral hvor man gradvis  utvider perspektiver og lærer mer som gjør at dine  handlingsmåter endrer seg.

We Lie Awake takler sitt perspektiv av spiralen ved å vise en dissosiativ side av livet. Som en av de tyngste låtene fra bandet, vises det på mange måter gjennom låten en splittelse av identitet både i lydbilde og tekst. En splittelse, som forenes på slutten ved en godkjennelse av begge parter."

Sjekk konsertlisten under, og kom deg på gig!

***

Nyhet fra 26.04.19:

Lp er ferdig, konserter er plottet. 

Spirals sendes ut neste uke til de som var med og forhåndsbestilte, det er også mulighet til å kjøpe på konsertene du ser under her:

  • 1. juni: Arendal@Bankgården
  • 7. juni: Kristiansand@Tolv Bord
  • 14. juni: Kragerø@Stopp En Halv 
  • 15, juni: Arendal@Munkehaugen
  • 6. juli: Arendal@Furrebanen Wakeboard Park
  • 1. august. Oslo@Aye Aye Club

***

Underwing 19

Nyhet fra 02.02.19:

Låten og videoen er nå ute.

***

Bandet kommer med sin nye singel 1. februar.

Låten er annerledes enn denne første vi fikk smake på, som du hører under her, 'The Hoof' har en liten sørstatsfeel synes jeg, og med denne sedvanlige Underwingfaktoren som dominerer. 

Jeg melder selvsagt inn når låten er ute, men merk deg datoen, 1. februar. 

Om du vil sikre deg en av de hundre lp-kopiene bandet skal trykke av sitt kommende slipp, sjekk HER .

Om 'The Hoof':

"Tematisk beskriver låten hvordan de konflikterende kreftene inni deg ofte kan gjøre det vanskelig å endre sider ved deg selv. Gamle tankemønstre saboterer de nye tankemåtene du prøver å etablere, noe som er en konstant kilde til usikkerhet. I The Hoof blir dette blant annet tatt opp gjennom temaer som avhengighet.

Underwing Hoof 19

Vokalist Enyeto: Med en gang du bestemmer deg for å forbedre aspekter ved deg selv, vil du bli fristet av indre krefter som minner deg på valgene du kunne  ha tatt, som der og da kan virke euforisk fristende.

The Hoof overordnet handler om dualitet og brennende  lidenskap, noe som blant annet gjenspeiles i artworket til låta."

***

Nyhet fra 29.11.18:

Arendalsbandet begynner å røre på seg igjen, og dette er første nye låt på en tid. 

Overskriften "Underwing tar et blytungt oppgjør med destruktive normer i ny låt" er mitt første møte med hva bandet formidler av info rundt denne nye sangen. Vokalist Enyeto utbroderer: "Det hele koker ned til den følelsen av å vite hva som kontrollerer livet ditt, lystene dine og følelsene dine. Mens man ønsker å forandre seg, finner man seg selv fastsatt i de samme rutinene. Det er som en brevutveksling mellom de ulike tankesettene vi alle innehar. Små stemmer som krangler inni oss i et forsøk på å komme til enighet."

Far out. Man skal lese det noen ganger før man kanskje eller kanskje ikke kommer i mål med hva som ligger bak, men det er dype greier. Jeg holder fokus i størst mulig grad på musikken, og det er sangen 'Where Gods Conspire' som luftes i dag, på eget selskap, Pinecone Records.

Underwing@Facebook

"Where Gods Conspire viser et band i modning som har brukt de siste tolv månedene til å gjøre sitt musikalske uttrykk enda kvassere og
mer kompromissløst. Tematikken i låten er noe som vil være kjent for de fleste i dagens fragmenterte samfunn."

En låt om eksistensielle valg

Enyeto: "Where Gods Conspire forteller en historie om hvordan alle våre liv, på en eller annen måte, er diktert av mennesker i mektige posisjoner. Folk kan ofte oppleve at de må ta valg som de ikke nødvendigvis ønsker å gjøre. Sangen handler om  konflikterende følelser og hvordan det kan være vanskelig å bryte ut av de mønstrene som kontrollerer og former livet ditt. Valget mellom de trygge rutinene står i kontrast til risikoen ved å realisere sitt potensial og dette når sitt klimaks i den eksplosive avslutningen av låta."

Sjekk låten på SPOTIFY om du bruker den tjenesten.

Underwing 18 Dan Kristiansen

Bilde, fotograf: Dan Kristiansen