Merch Hmno 500x80 Punkter

Unearthly "The Unearthly"

av steinar selstø

444337Selskap: Metal Age Productions

Release: 08.12.14

Opprinnelig utgitt av lille Shinigami, her i Metal Ages versjon. 

Å finne referanser til mer kjente band er ofte upopulært hos bandene selv, men fra anmelderes og leseres ståsted kan dette være nyttige pekepinner. I brasilianernes tilfelle er det ikke spesielt vanskelig å finne et band som er et ok hint om hva dette handler om, nemlig Behemoth. Unearthly kommer også visstnok fra en black metal-bakgrunn, uten at undertegnede har kjennskap til den, og har beveget seg mer over i et death metal-landskap. 

Nå er Unearthly overhodet ikke regelrett kopiøse, og de innehar så visst trekk som tilfører egenart. Dermed kan det være vel verdt å sjekke ut bandet dersom man har sansen for dette ekstremmetallbrygget våre polske venner har kokt i hop. Det låter selvfølgelig tight. Lydbildet er distinkt, tydelig og fritt for gruff. Låtene er varierte. Instrumentalt er det mye kult å spore selv om man på ingen måte er like gode riffmakere som nevnte polakker. I tillegg er ikke The Unearthly i nærheten av å være like kompakt og massiv, og dermed kommer leadgitaren veldig godt frem og preger materialet i stor grad.

Egenarten gir seg til kjenne tydeligst i form av instrumentbruk fra eget land. I låter som The Sin Offering og Eshu benyttes perkusjon ala det man kjenner godt fra landsmennene i Sepultura. Trekket er vellykket. Selvfølgelig er ikke Unearthly det første bandet til å gjøre dette, men det er likevel utradisjonelt og tilfører noe litt annerledes til et brygg som er særdeles velkjent og ofte klisjefylt og traurig til tross for spillemessige kvaliteter. 

Unearthly@Facebook

Noe mer enn middels pluss blir likevel ikke dette. Låtene er til tider litt for planke og inneholder altfor mange dødpunkter. Det er litt for lite her som får en til å løfte på øyenbrynene. Den andre halvdelen er dog sterkere enn den første, og her finnes spesielt mye kult fra leadgitaristen.

6,5/10

Tracklist:

 1. The Sin Offering 
 2.  The Confidence of Faith 
 3.  Eshu 
 4.  The Unearthly 
 5.  Agens Mortis 
 6.  Chant from the Unearthly Rites 
 7.  Where the Sky Bleeds in Red 
 8.  The Dove and the Crow 
 9.  From Womb to Reborn 
 10.  The Fire of Creation 
 11.  Aisle to Everything
 12.  We who are not as others