Rockforums B 80x500 210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Ungt Blod, et spennende prosjekt

av yngve

Uten Navn

Buskerud Folkehøyskole leverer samleskive, og det er Rock- og Metallinja som står for innholdet på 'Ungt Blod #3'.

"Alle låtene er skrevet av årets elever (2019-2020) og er spilt inn på diverse bandrom og scenen på skolen, selv om noe er spilt inn hjemmefra da vi ble sendt hjem på grunn av koronasituasjonen" forteller Daniel Guthormsen, som er å finne i bandet Victon. Du hører et klipp fra de under her, og det er ikke verst det der. 

Samlingen, som kun foreligger digitalt, teller 21 låter, og Daniel påpeker at det er "..mye friskt og en del lovende undergrunnsband her."

Variasjonen er til stede, og han trekker fram at om du vil ha noe "...beinhardt, anbefaler jeg Oskaal og Opus In Stone. Er du mer hypp på noe mer lett fordøyelig, så er Lux Noire et godt valg."

Det er en jevnhet i å være band som har litt røff vokal, modernisert metal, med en touch av oldschool. Så har man et band som Lux Noire, som stakk seg ut med en gotisk rock-appell. Kvinnevokalen der var mørk og flott. Den moderne thrashen til Unlike The Fallen holdt høy kvalitet. Og selv om de ikke stikker av med priser for innovasjon, står de ikke tilbake for mange av de etablerte aktørene. 

Det er for mange låter her til at jeg kan gå gjennom alle, jeg har hørt litt av alt, men det er jevnt over en bra kvalitet, og tilstedeværelsen av stilsprik mellom bidragene er bra. I hovedsak litt harde greier, men jeg vil tro at du lett kan spille gjennom denne kolleksjonen og finne noe som faller i smak. Og banda stiller med flere låter hver.

Gjør en innsats for å støtte opp under up and coming bands, spre gjerne artikkelen, og bruker du Spotify er alt samlet HER .

Spillelisten på Youtube: