Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Unpanishad "Reverse Reflection"

av yngve

Unpanishad 22Selskap: Red Cat Records

Release: 11.02.22

Italiensk crossover/rock. 

Unpanishad@Facebook

Musikken er ikke metal, eller hardrock, men det er en alternativ og mørk undertone, noe kan minne om Tool i en litt røffere innpakning, og produksjonen er levende og kul, og har en edge av noe pønka og litt grunga over seg.

Sakset fra presseskrivet: "Full of noise, violence, romantic views and fantasies, and so our music, always moving from a point to another, changing rhythm and atmosphere whenever is needed, or simply repeating a pattern in an hypnotical way. Reverse Reflection is not an album that wants to make you think, because before thinking, you have to listen to it very carefully first."

Noen av låtene er litt snille, men det er flere som vokser bra, og som jeg som lytter likte å høre gjennom og bli kjent med. The Cat Is In The Car, absurd tittel som det er, låter litt Tool-ish. Et crossoversnitt er her, og det er litt type grunge før det ble stort. Kanskje vi kan kalle dette undergrunnsgrunge? Det er absolutt litt feel av Alice In Chains på en låt som Darker Side. Og sjekker man Firedrops er det som om Faith No More og System Of A Down skulle fått et barn sammen :).

Ikke et band eller album som er umiddelbart, litt chill, litt nede, rytmisk pådriv, men samtidig en litt dirty feel.

Spilletiden er rett over timen, det kan være litt mye, men i doser, og slik jeg lyttet, av og på, fungerte det bra. Jeg spilte faktisk ikke skiva i sin helhet under anmeldelsesprosessen.

6/10

Tracklist:

 1. Love & Will
 2. The cat is in the car
 3. Darker side
 4. Bad name for a dog
 5. Day dream
 6. Bubble trap
 7. Magik!
 8. Summoners
 9. Firedrops
 10. The stranger
 11. Reverse reflection
 12. The lover
 13. The swarm
 14. The truck
 15. GoinOm
 16. Time vs Einstein