Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Veislakt dræber

av yngve

Veislakt 20

Veislakt slipper singel nå idag, jeg tok en prat med René og fikk litt oppdateringer i samme slengen.

Nå er det duket for skiveslipp i mai, men allerede nå er det singel fra Veislakt. 

"Vi  slipper stonermetallåten Veran & Harka, som har blitt en mer riktig måte å uttrykke oss for  tiden. Opp igjennom årene har vi beveget oss mer og mer bort fra pønken til å bli mer metal og hardcore. F or oss har dette vært en veldig riktig progresjon, siden vi i Veislakt har hovedsaklig spilt i metal- og  hardcoreband av den veldig sinte sorten i tidligere."

Sjekk låten på Spotify HER .

Og skiva, 'Dræbe', hva legger dere i den tittelen? Ikke snakk om pasifisme eller? 

"Tittelen ble jo mer eller mindre til under en miniturné, men hovedsaklig går det ut fra uttrykket det bandet drepte live, eller før du skal på en gig og forklarer til uvitende som ikke har sett bandet før, de dreperFor oss er det et mer typisk Stavangeruttrykk, men det blir jo mer eller mindre brukt ellers i  landet.  At vi våger å bruke dette uttrykket, er litt for gøy egentlig. Vi vet jo ikke hvordan publikum ser  oss, eller kan gjøre valget for dem."

Og uttrykket, hvor går denne låten? Er det en spesiell grunn for at akkurat den ble plukket som singel nummer tre?

"Som nevnt er dette en veldig seig, men sint stonermetallåt, som vi elsker å spille. Vi gikk i gjennom låtene med Robert Dyrnes som driver det nye plateselskapet vi har landet på, Fucking North Pole Records, om hvilke tre låter han kunne tenkt. Vi ble så enige om denne låten.

Vi ønsker ikke å gi ut en typisk veldig melodisk låt som kan fenge flere, for vi er jo egentlig ikke det bandet. Og disse type låtene ryker fort ut av settlisten vår, mens det mer aggressive er gøy å spille, og skal man spille live må jo ethvert band kose seg med låtene sine, slik at det blir et enda bedre liveshow."

Og hva slags tematikk ligger til grunn for denne sangen? Vi tar for oss tracklisten senere, men når det gjelder Veran & Harka? Og hva i alle dager betyr det? Er det en form for inngrodd Sandnesdialekt?

"He-he, det er ikke et Sandnesuttrykk. Men teksten er inspirert/fortalt om Sky Atlantic-serien Britannia (du finner den også på HBO). Veran og Harka er to karakterer som er motpolene til hverandre. Dette er kun hva jeg ønsker å si for å ikke spoile noe for dem som ikke har sett serien."

Nå kommer albumet 8. mai, om et par måneder, hvordan er promoteringsplanen opp mot det? Gjør dere mye av det selv, på tross av å være signert på selskap? Eller kan du lene deg tilbake og la andre gjøre jobben? Kjenner jeg deg rett liker du å ha kontroll :).

"Vi gjør mye selv, og ja, jeg liker å ha kontroll. Jeg sender mailer ut til zines, internettsider, radio, hvor mesteparten er engelske kontra norske.
Til tross språket og dialekten fenger vi bedre i utlandet, spesielt på undergrunns radioprogrammer, en plass vi liker å være. Jeg ser aaaaaldri for meg at vi noen gang kommer høyt frem, men vi spiller det vi liker, og for oss er det det viktigste av alt. Effekt av positiv promoteringsresultater er bare et pluss."

Det vanker gigs, jeg ser et par allerede. Har dere planer om flere? Og har dere knyttet til dere noen form for bookinghjelp via selskapet, eller ellers?

"Vel, vi liker å ha kontroll der også, og har satt i sammen noen gigs til nå. Vi begrenser det litt for å ta hensyn til familie og barn. Målet med bandet er å gå i null i forhold til økonomien vi har i orkesteret, men selvfølgelig skal jeg sette opp en liste hvor vi skal spille i løpet av året."

  • 8. mai Tribute, Sandnes
  • 22. mai Håndverkeren, Kristiansand
  • 23. mai Vaterland, Oslo
  • 21. august TBA
  • 22. august Brewgata, Oslo
  • 11. september TBA
  • 12. september Fru Lundgren, Trondheim
  • 16. oktober Risør
  • 17. oktober Rockbaren i Fredrikstad