Rockforums B 80x500 210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Veld "S.I.N."

av steinar selstø

Veld 18Selskap: Listenable

Release: 15.06.18

Hviterusserne er framme ved fjerde album, og skiva er blitt en svært så gjennomført affære. 

Death metal kommer i mange former. Velds variant er av typen Behemoth har vært med på å prege i mange år nå. Med andre ord, det er lite skitt og møkk her. Produksjonen er ren, nesten striglet, og framføringen er maskinelt presis med sylskarp gitarlyd. Personlig synes jeg ofte band som dette ofte blir litt kjedelige, men Veld har en god del å by på når det gjelder riff og låtkvalitet og unngår å havne i samme skuff som mange beslektede band.

Veld@Facebook

Man legger veldig godt merke til gitararbeidet. Det er mye melodiøst å finne her, og dette gir de strengt regisserte og intense låtene en ekstra piff som utgjør en stor forskjell. Rytmisk er dette nokså monotont, og det melodiøse aspektet er derfor ekstra viktig som en slags motvekt, som noe som tilfører hver låt ekstra identitet. I tillegg flettes enkelte pustepauser inn, blant annet låta Awakening, i form av apokalyptiske lydlandskaper. Man unngår altså den klassiske feilen med en skive som føles som eneste lang låt, og man gjør det med velprøvde virkemidler. Skiva framstår dermed som tilstrekkelig variert, og Veld er utvilsomt et dyktig band som vet hva de vil. 

Samtidig slår ikke skiva meg i bakken, heller ingen enkeltlåter, og jeg kan trygt slå fast at denne neppe dras fram fra hylla igjen. Det er nemlig så veldig mye annet som frister så mye mer å lytte til …

6/10

Tracklist:

  1. The Beginning of Madness 
  2. Grand Day of Demise 
  3. Everlasting Hate 
  4. Divine Singularity 
  5. We Will Forever Be 
  6. Awakening 
  7. Sacred War of Lawlessness (Invert Your Savior) 
  8. Perfecting Slavery 
  9. Hatred Forever Dispersed 
  10. Throne of Sin