Kilanerin-a_war_against_the_world-add_kort-500-opt

Vidres A La Sang "Set De Sang"

av steinar selstø

Vidres A La Sang 18Selskap: Hecatomb

Release: 23.11.18

Black/death sier Metal-Archives. Veritable negre metall mort sier de selv. Spansken min er ustø, men mort og negre skulle vel tilsi at gutta er på linje med nevnte nettportal. 

Når det er sagt, ikke forvent standardvare. Her finner du ikke noe Iron Bonehead-aktig. Ingen skitt og møkk. Produksjonen er ikke røff. Null kaos. Sonisk vold er fraværende. Med andre ord, dette er langt fra den barbariske delen av sjangerbastarden black/death. Og takk for det. Så kan man alltids diskutere hvor mye death og black det er her, men akkurat det er ikke det vesentligste. 

Vidres A La Sang@Facebook

Det er nemlig solide saker dette her. Åpningslåta går rett hjem. Den baseres, i første halvdel, rundt et intenst og monotont komp som så krydres med markante vokaler og ikke fullt så markante gitarleads. Den rene vokalen er herlig kraftfull og den grimme funker også den. Så dukker det opp et brekk etter drøye 3 minutter som fungerer strålende og deretter følger låta tyngre og mer groovy rytmikken til den er ferdig. Altså, man får monotoni, men med litt variasjon og sterke vokalprestasjoner. Låta er feiende flott arrangert. 

Påfølgende Emergiré har en mer typisk vers-refreng-oppbygging. Samtidig inneholder den flere av de samme elementene. Man får repetitive temaer. Man får også her nevnte vokaler, selvsagt. Denne gangen dras låta ned i et rolig gitarbasert parti der mannen med strengene får leke seg i sin melodiøse prakt. Også her er brekket veldig godt timet. Disharmoniske riff dukker opp.

Etter denne sterke åpningen taper skiva seg litt. De samme elementene benyttes videre, så skiva spriker ikke. Tempoet varierer, men den røde tråden er til stede. Det er ikke her det ligger. Materialet er simpelthen ikke like heftig som i disse to første kjempelåtene. Det spruter ikke like mye.

Produksjonen sørger for et kjølig, litt maskinelt lydbilde samtidig som det er ganske kraftfullt. Alle instrumentene er lett tilgjengelige og gjemmes ikke i kakofoni. Spanjolene etterlater et solid, positivt inntrykk. 

7,5/10

Tracklist

  1. Els vents bufen a favor
  2. Emergiré
  3. Miraré de no tornar-me a perdre
  4. El mur
  5. El poble redemptor
  6. Som pelegrins
  7. L'òrbita del cor