Tons Of Rock 2022 Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Vildhjarta "Måsstaden Under Vatten"

av yngve

Vildhjarta 21Selskap: Century Media

Release: 15.10.21

Tilbake til Måkebyen, men denne gangen er det oversvømmelse.

Vildhjarta@Facebook

Det er noen år siden debuten kom, Måsstaden (2012), men som bandet selv uttaler, "... art happens when art happens." Har det så vært verdt ventetiden? 

Jeg må medgi at jeg ikke har hørt noe på bandets debut siden den kom, men det er ikke så uventet det som møter meg her på oppfølgeren, Måsstaden Under Vatten. Det er denne mørke, moderne, melodiske og merkelige blandingen av prog- og industriell metal, type Meshuggah. Vildhjarta har jo ikke noe av det maskinelle Meshuggah bruker, ikke i den grad, her blander man og lar noe mye mer eventyraktig sture skuta. For selv om det er mye moderne metal her, er det hele tiden en litt tris og stemningsfull mur.

Jeg tror mange som vanligvis har en aversjon mot disse dype tonene, de kliniske trommene, grooven som lukter litt hipster og etc. vil rynke på nesen umiddelbart. Men, det er mye som kan oppdages, og det er hauger av partier her som virkelig er vakre, tunge. Vokalen er dyp og growlete, men jeg vil ikke si at det kan brukes mot de om noen ikke er fan av vokaltypen. Musikken og vokalen er såpass annerledes sydd sammen at jeg tror det fort høres forbi. 

Det er mye musikk her, selv om låtene ikke er lange, klokker mappen jeg fikk tilsendt inn på 80 minutter. Mulig er det en story her, med tanke på coveret, tittelen, det har jeg ikke satt meg inn i, men det virker som de har et konsept på gang.

Spesielt nytenkende er det vel ikke, men det er heller ikke så mange band jeg kan komme på som låter slik. Bestanddelene er kjente, blandingen er mulig litt egenartet.

Helt grei skiva, mye musikk å fordøye. Det er for perfekt for meg, det høres at de har prosessert disse i studio mye før sluttresultatet kom på gata. Men slik er det i mange tilfeller. Jeg liker hvordan de leker seg med gitarene, disse mørke og tunge tinene, huggingen, soloene, det er mye tøft om man bruker litt tid på de.

Karakteren er kanskje rett over det jeg personlig ville valgt, men det er såpass subjektivt at jeg velger å la de få ett medgangspoeng.

7/10

Tracklist:

Part I:

 1. Lavender Haze
 2. När De Du Älskar Kommer Tillbaka Från De Döda
 3. Kaos2
 4. Toxin
 5. Brännmärkt
 6. Den Helige Anden (Under Vatten)
 7. Passage Noir
 8. Måsstadens Nationalsång (Under Vatten)
 9. Heartsmear

Part II:

 1. Vagabond
 2. Mitt Trötta Hjarta
 3. Detta Drömmars Sköte En Slöja Till Ormars Näste
 4. Phantom Assassin
 5. Sunset Sunrise
 6. Sunset Sunrise Sunset Sunrise
 7. Penny Royal Poison
 8. Paaradiso