Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Vorbid (Kristiansand, 09.12.17)

av yngve

Vorbid Kristiansand 091217 Lars Normann (1)Arendalittene var nok en gang ute og delte metal med Kristiansandspublikumet, og det sier vi ikke nei til. Thrash av denne sorten er for de fleste, man skal være relativt innesnødd om man ikke plukker opp spillegleden, blir smittet av engasjementet og/eller lar seg begeistre av evnene disse fire ungdommene har.

Bilder: Lars Normann

Jeg begynner å få en del konserter med Vorbid på cv-en, og har siden jeg oppdaget bandet i forbindelse med videoslippet til låten Violation Of A Human Mind, vært på alt jeg har hatt mulighet til. Nå har det gått over to år siden jeg først ble obs på gjengen, og det har skjedd så mye, de har utviklet seg og vokser utrolig fort som musikere, og låtskrivere. Det fikk vi smake på denne kvelden, på Onkel Aksel, en knallfet plass å se band på. Om det ikke er for fullt, he-he. Lørdagskvelden i desember bar preg av at det var julebordsesong, mange var nok ute og drev rundt på byens utesteder, men det var overraskende mange som hadde funnet veien for å få sin dose thrash. 

Vorbid@Facebook

Når man har sett bandet mange ganger, og de alltid leverer kuler og krutt, er det de små detaljene som skiller. Men uansett om det er små greier som lyd, nivå eller spillefeil, er det aldri noe som påvirker opplevelsen, det er fortsatt krem. Spillefeil er uansett bortimot utenkelig hos denne banden. 

Man kan gå lei av at jeg pusher bandet og framsnakker de, men du skal være flink om du skal fornekte kvaliteten og gjennomføringen, så får det heller stå til at dere blir litt teppebombet.

Nye låter ble spilt, nytt album er på vei, og jeg kjenner det blir skikkelig svinebra å holde skiva i hånda når den er klar. 

Kult denne kvelden var at de avsluttet med en av de eldste låtene, fra denne trespors digitale demoen som kom ut i tre omganger; 25., 26. og 27. desember 2015. Jeg skal innrømme at jeg ikke tok tittelen først, og måtte sjekke med trommeslager Marcus :).

Og snakker om Marcus, som ofte blir stengt inne av disse to sykt flinke gitaristene (Daniel og Michael), det er et utrolig detaljrikt spill fra den karen. Legg merke til det neste gang, se forbi soloer og riff, og prøv å lytt på det Marcus og bassist Jonas syr sammen der bak - rytmikken er så bra! Denne kvelden tror jeg trommene var i sitt ess, det beste jeg har hørt fra fyren, som ikke har fylt tyve ennå! Kjenner jeg blir lettere irritert over det der... :).

Litt krøll med bassreima må til, men slike innslag løses bra, og viser at bandet takler dette. Det er når feil og mangler skjer live at man ser hvor proff et band er. 

En sedvanlig kos kveld sammen med ett av Arendals beste band, og Norges for den saks skyld, det er ingen som er her, og som leverer thrash som dette. Nå skal det sies at skiva som kommer er veldig progressiv og vil utfordre lytteren voldsomt - og jeg er klar, er du?

Still opp i Arendal på Munkehaugen 26. desember, da er det klart for ny dose!!!

Vorbid Kristiansand 091217 Lars Normann (3)Vorbid Kristiansand 091217 Lars Normann (2)