Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Vredehammer "Viperous"

av yngve

Vredehammer 20Selskap: Indie Recordings

Release: 06.03.20

Per Valla svinger hammeren igjen. 

Viperous er en hard økt, det er gjort liten plass til avslapping. Soundet er litt unna det jeg husker fra Valla når han startet dette, og selv om jeg har hørt noe underveis er det lite som slår de tidlige demoene.

Viperous dog, den tror jeg en del kan finne interessant, for det er både en extrem faktor, hvor rytmikken er maskinell og kjapp, og hvor vokalen og trøkket over ofte er kontrastfylt i å legge et tungt element til det hele. Sjekk Wounds som et bra eksempel. Mørket og monotonien styrer mye, detter er ikke et album man løper ut og kjøper blomster til. 

Vredehammer@www

På en måte låter dette som en litt svartere tvilling til den siste Red Harvest-skiva, A Greater Darkness. Vredehammer har denne apokalyptiske feelen i det de gjør, og det er ikke nødvendigvis så store forskjeller på disse to banda i skjæringspunktet de møtes. Det vil med andre ord si at Vredehammer har en, som nevnt, maskinell faktor, men ikke så tydelig som det Harvest drev på med. 

Valla og kompani leker seg litt med samplinger, og tangentbruk, som et underlag. Og noe av dette kommer ganske godt fram, på en låt som Any Place But Home, og Suffocate All Light. Kløktig plassert i starten; Winds Of Dysphoria gjør en formidabel innsats i å fyre igang showet.

Det er nok et album jeg føler blir for dypt og mørkt for min del, men i sin stil er ikke dette noe du bør styre unna. Liker du et sound som klarer å balansere mellom det organiske og digitale, som i enkelte øyeblikk kjører over deg som en dampveivals? 

Drar du gjennom hele albumet på en gang, gjerne i hodetelefoner, fikk ihvertfall jeg en ubehagelig følelse av at noe dunkelt krøp inn i hodet, og jeg var rett før å se meg over skulderen. 

Karakteren er en hybrid av meg og noe objektivt, og det vil nok være naturlig å tenke et halvpoeng opp om jeg var litt mer i målgruppen. Litt på det jevne etter litt tid med skiva, men den har sine bruksområder. 

7/10

Tracklist:

  1. Winds of Dysphoria
  2. Aggressor
  3. Suffocate All Light
  4. Viperous 
  5. Skinwalker
  6. In Shadow
  7. Wounds
  8. Any Place But Home
  9. From a Spark to a Withering Flame