Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Wacken Metal Battle, Finale!!

av yngve

15823182 1634262226589814 1884913205161162762 NSeks band skal kjempe om førsteplassen i Wacken Metal Battle avdeling Norge på lørdag, premie er tur til Wacken og tid på scenen der, hvor det fort kan skje ting for et band. Jeg fant ut at det var verdt jobben å sy sammen en artikkel på Vorbid, som jeg følger tett, men så kom ideen med å inkludere alle seks ;). Hvem dropper jobben på Bunnpris om seieren er et faktum? Hvem kjører 120 mil og anser ikke tap for et alternativ?

Du kan lese om arrangementet HER .

Først ville jeg vite hvordan bandet hadde det i midtregionen, hvordan magefølelsen var. Hypermass fra Trondheim påpeker at det "...alltid er viktig å gå på scenen med en god magefølelse. Vi tar med oss de positive meldingene vi fikk i Trondheim videre til Bergen, og som helt sikkert de andre banda tenker, har vi trua på seier! Å spille musikk er noe alle kan gjøre, bare man har litt ekstra fritid og interesse. Å skrive musikk er derimot noe helt annet. Vi tror selv vi har kokt sammen en original heksegryte av en sjanger, og det kan være vanskelig å plassere oss innen én kategori eller sammenligne oss med ett band. Dette kommer vel av at vi er fem kompiser med nokså forskjellig musikksmak, og alle har sitt de skulle sagt under låtskrivingen." Bra. 

Shadowlands magefølelse var bra, veldig bra. "Vi føler oss veldig klare for å gi alt vi har på scenen for at publikumet i Bergen skal få en fet kveld."

Arendalsbandet Vorbid pleier å levere, og melder inn en god magefølelse. "Men, selvfølgelig er det meget hard konkurranse, og alle banda vet hva de driver med. Vi føler oss ihvertfall forberedt."

Fear Theories fra Haugesund har vi vært innom en del før, og de er ikke kjent for å være redd for sjø og bølger der borte på vestkysten, så, magefølelsen? "Magefølelsen er relativt kontrollert enn så lenge. Den pleier og bli litt ustabil rett før man går på om man i det hele tatt kjenner det. Etter disse årene begynner vi og bli litt rutinerte og har relativt kontroll på nerver før man går på scenen."

Adjentist har helt klart ikke dårlig mage." Magefølelsen sier at vi blir å få det jævlig fett i Bergen! Vi er spent og vi gleder oss veldig."

***

Når det gjelder hva som skiller akkurat sitt band fra de andre, hva som er faktoren(e) som kan være med på å trekke de opp og fram, hadde Shadowland dette å si: "Når det kommer til hvordan vi skal sikre seieren, er det fordi vi er blitt et veldig tight og bra band. Vi har vokst mye live siden vi slapp skiven vår, og føler absolutt at vi har noe å bidra med i musikkscenen i Norge først og fremst, men også utenlands."

Adjentist: "Vanskelig å si hva som blir avgjørende. Kanskje hvem som har dagen? Uansett, vi kommer for å gi publikum et bra show og en god opplevelse!"

Vorbidgitarist Daniel håper på at thrashen de spiller kler den tyske festivalen. "Med tanke på at Wacken er av den gamle skolen, synes vi musikken vår passer der, og vi håper dommerne synes det samme. Vinnerbandet må naturligvis ha spilt en plettfri gig med nyskapende elementer i musikken."

Defect Designer: "Vi vil bare kjøre konsert, og tenker ikke på om vi vinner. Defect Designer vil spille, og heldigvis vi fikk andre konsert etter Wacken Metal Battle Oslo. Vi håpet å ha en bra konsert i Oslo, og håper å ha tilsvarende i Bergen." Enkelt og greit, spillegleden i førersetet :).

Fear Theories har tro på seg selv, som man skal ha, og trekker fram kontakt med publikum som en av faktorene. "Er det en ting vi velger å tro på at vi er flinke til, er det livepreformance. Føler vi klarer å holde god kontakt med publikum, og klarer å lage en form for sceneshow. Vi spiller også lite feil, og vi synes selv at vi låter bra. Det er noe som heter seg at du skal være din egen største fan, men om alt dette samlet er nok for å vinne konkurransen er et godt spørsmål."

***

Har banda så snoket og lyttet seg opp på konkurrentene? 

Vorbid utdyper ikke så mye her, men jeg tipper de har hørt på alle, selv om det er et par band de har hørt litt ekstra på. "Hypermass og Fear Theories er utrolig fete band som vi må innrømme vi frykter" Og når man leser neste avsnitt under her, kan man jo ane konturene av en skikkelig kniving? :)

Fear Theories har gjort hjemmeleksen. "Vi h ar hatt en runde på alle banda ja, og ser at dette blir en konkurranse med høyt nivå. Enormt tighte bands, solide sound, men veldig variert. Man har liksom death metal til prog/djent, til oss som spiller metal. Skulle jeg personlig nevnt ut et favorittband som jeg tror kan toppe hele greia, er det Vorbid fra Arendal. Skal være ærlig og si vi frykter dem. Men det er veldig høyt nivå på bandene som har kommet til finalen. Den artisten som vinner kan man si fortjener seieren."

Defect Designer ser nivået på konkurrentene. "Vi sjekket de andre bandene, og alle er veldig profesjonelle. Generelt er det stor forskjell på bandene." Helt klart, og det kan både gjøre det lett og vanskelig for dommerne :).

Hypermass: "Selvfølgelig har vi snoket! Man tar vel ikke konkurransen seriøst om man ikke har det? Hehe. Vi synes alle seks bandene er dyktige, og det virker som om lørdag blir en kveld med mye forskjellig musikk. Det blir spennende å se hva dommerne liker, og hva de vil skal representere Norge på verdens største metalfestival."

Adjentist: "Jeg har ikke rukket å høre meg opp på de andre banda" forteller trommeslager Daniel, "...men blir helt sikkert å sjekke de ut. Når msan er med i finalen, vet man at alle banda som spiller har noe fett å tilby og blir en tøff konkurrent."

Shadowland: "Vi har hørt igjennom flere låter av de andre bandene. Vi stiller jo vi med en litt annen sjanger, og nivået er skyhøyt, så allerede der er vi litt ydmyke over å faktisk være i landsfinalen. Men de andre bandene skal måtte jobbe hardt for å overgå oss, vi kommer til Bergen med et skreddersydd sett, og kommer ikke til å gi noe ved dørene. Her er det full gass som gjelder. I så måte håper vi jo at Bergen er klar for litt skikkelig fet tungrock denne kvelden!"

***

Om dere vinner, er dere klare for hva som venter, at det kan trigge større saker? Slippe alt og bli rockestjerner?:-)

Shadowland: "De fleste av oss har jo drevet med musikk i mange år, og trives veldig godt med det. Drømmen om å bli rockestjerner har jo alltid ligget der, og med en sånn mulighet er det jo absolutt noe vi må tenke over. Men med en eventuell seier i Bergen vil det jo helt klart åpnes dører for Shadowland, som ikke har vært åpne tidligere. Jeg for min del er ihvertfall veldig klar for rocke Bergen i fillebiter i helga, og Tyskland i august, dersom vi vinner. Som en liten oppsummering helt til slutt; vi kjører ikke 120 mil for for å tape."

Adjentist: "Vi har aldri vært et band som har tenkt sånn. Vi kommer for å spille og ha en rå første (!) opplevelse i Bergen, men så klart vet vi hva som står på spill. Alt jeg kan si er at vi skal gi 100% fra start til finish!"

Hypermass: "Vi er forsåvidt et ganske ungt band enda, der alle er 21 år gammel. Om vi vinner nå på lørdag, fokuserer vi kun på Wacken og på å representere den nye generasjonen metal fra Norge så godt som mulig. Om det skulle komme muligheter i etterkant av det, kan jeg si på alles vegne at SÅKLART er vi villig til å la jobben i kassa på Bunnpris, eller en middels innsats på Sonans, gå. Vi har fortsatt et helt liv fremfor oss der vi kan skli tilbake i en vanlig hverdag, da verden omsider blir mett på Hypermass."

Fear Theories: "Vi har ingen anelse hva som venter, vi har liten tro på at vi blir verdenskjente. Samme trodde vi i 2013, når vi spillte på Karmøygeddon første gang. Vi trodde vi skulle bli Metallica Just in the blink of an eye. Om vi vinner aner vi ikke hva som venter oss i Tyskland, vi har ikke turt å sjekke opp i det for mye. Det blir en guttedrøm oppfylt å få spille på Wacken. Er muligheten der slipper vi det vi kan og gønner på! Vi har en elektrolærling i bandet som må få bli ferdig før vi kjører på, men ambisjonene og naiviteten er der - og vi vet at dette kan trigge større saker. Det krever også at bransjefolk er på rett plass til rett tid og ser det de er ute etter. Man kan være så uheldig at ingenting skjer, man kan være heldige og at ting går over alle forventninger. Vi får ta finalen først og en fest etterpå, om det blir trøste- eller seierspils vil nå få vise seg, men vi tør ikke å forvente noe særlig med denne konkurransen."

Defect Designer vil bare spille mer. "Etter Bergen håper vi bare på å kunne spille enda mer. Det var veldig vanskelig å omorganisere bandet i Norge, så Wacken Metal Battle i Oslo var den første konserten for oss utenfor Sibir."

***

Fra Heavymetal.no's virtuelle redaksjon kommer det flere kilo med lykkeønskninger!!!! Tusen takk til alle banda for å stille opp på kort varsel. Og lykke til til dommerne :).