Karmøygeddon 23 B

Warzaw "Werewolves On Wheels"

av yngve

Warzaw 20Selskap: Private

Release: 29.01.21

Trønderne rocker greit fra seg her. 

Fullmånen utløser greit med gnister, og røyken de legger bak seg er full av pels og klør. 

Warzaw@Facebook

Dette er hard hardrock, med rock'n roll godt sydd inn. Det er tight, drivende og har en anelse disiplin over seg. Det virker litt som om disse er for unge til å ha opplevd rocken i Backstreet Girls-formatet, men har vokst opp med en hardere form for rock, og da trukket med seg denne erfaringen inn i Warzaw. Med fortid i blant annet Shotgun Rodeo og Pelagic, er det ikke direkte feil å sette to streker under denne antagelsen. De er for flinke til å rølpe, for å si det på en annen måte. Men det svinger, og oser, og brenner, jeg tror ikke dette vil skuffe fans av noen av sjangernyansene jeg var innom her. Jeg er ikke alltid like enig i at de kaller seg selv heavy metal, men...

Mye her legger seg opp mot metal, og det er kanskje det jeg liker best ved Warzaw. Som Maiden-faktoren jeg av og til hører, og en svak oldschool-metalfeel. Ikke alle sanger har en slik tilstedeværelse, men trekk inn Dragging Knuckles, så ville jeg tro den funker som et bra eksempel.

Soloene er tidvis kjempekule, som på Banan-sangen. Vokalen er bra, litt å gå på, men samtidig ville en mer klassisk metalvokal fjernet de fra det de ønsker å oppnå med albumet. En blanding av hardrock og tidlig metal, med en Ozzytouch på noe av innholdet, da sikter jeg fortsatt inn på vokalen.

Midas Touch er en semiballade, den var et bra innslag som splittet opp greit. Deathwaves, en uptempo killer som har mye Nwobhm over seg, og den ditto engelsk-inspirerte tittellåten. Siste der har i tillegg en sterk dunst av Audrey Horne. Disse er blant høydepunktene her for meg. 

Sjekk intervjuet som ligger på forsiden for ytterligere info. Og jeg følte ikke at de beste låtene er de som har blitt luftet i videoformat, sjekk derfor ut skiva, det er mye å like her.

7/10

Tracklist :

 1. Werewolves on Wheels
 2. The Second Banana
 3. Adieu
 4. Dragging Knuckles
 5. Midas Touch
 6. Burner
 7. Spitfire
 8. Deathwaves
 9. Swamplands
 10. Mind Eraser
 11. Switchblade Renegade