Karmøygeddon 24

We Are Legend "Rise ..."

av yngve

10637Full tittel: "Rise Of The Legend"

Selskap: Pure Legend Records/PURE STEEL RECORDS

Release 08.11.13

We Are Legend havnet i spilleren rett etter en heller kjedelig power/progmetalskive, og siden We Are Legend tagges med samme sjanger, var frykten stor for enda en gjespende affære. men dette var mye bedre. Litt tyngde, litt mer dynamikk i arrangeringen enn skiva jeg siktet til, litt mer egenart i stemmen, litt rå/melodiøs vokal, litt røffere riffing, mer streit groove og heavy metal med kraft, dette var rett og slett en mer enn levelig affære.

Dette er visstnok folk fra blant annet Stormwitch, og det er jo et klassisk band! Cv-en teller også Abraxas og Coronautus, som strengt tatt ikke er band jeg kjenner for godt, men uansett har We Are Legend hostet opp en sprek debut med Rise Of The Legend.

I gitaravdelingen har de tenkt smart, her jobbes det hardt og rått, og trommene jobber mye mer sammen om å løse låtene fett heller enn å bare ligge å rulle og bli stereotypiske. Bassen er også verdt å nevne, de har valgt å la bassen være godt representert, og det smaker fortreffelig når Dominik pumper avgårde på de feite strengene.

Vel, nok superlativer og positiv feedback, det får da være måte på. Dette er ikke en fullpotter, men den overrasket og var sjokkerende frisk, bare det er nok til å få meg til å smile og kose meg. Bruken av piano i mange partier er også med på å heve det hele over overflaten. We Are Legend fikser faktisk å ikke bare vake, men skjære litt gjennom og skille seg ut.

7,5/10

Tracklist: 

  1. Hungry Mirrors
  2. This Holy Dark
  3. Enemy Within
  4. Birth Of The Legend
  5. Rise Of The Legend
  6. God Is Dreaming
  7. Out!
  8. Only Time Can Tell
  9. March Of The Living

We Are Legend@Facebook