Oslo Hardrockfestival 22

White Heat "S/T"

av yngve

White H Eat 21Selskap: Karthago Records/PURE STEEL RECORDS

Release: 28.05.21

Belgisk hardrock med vekslende hell.

Storyen på White Heat har jeg sånn passe oversikt på, men for dere andre: tre skiver mellom 82 og 85, før de splittet året etter den siste. Vi sitter her med debutskiva, selvtitulert, fra 1982. Remastret og sluppet for folks oppdagertrang.

Jeg vet ikke hvor tungt det veier at slike skiver kommer ut nå, men for historien og for å gjøre det tilgjengelig for eldre og yngre fans, og potensielle fans, skjønner jeg tegninga.

Musikken er hardrock med rock'n roll-fundament, litt Status Quo og noe Ac/Dc innblandet, og med låter og vokal som ikke når helt opp. Stemmen minner om en litt slapp versjon av Storace i Krokus og litt Johnsen i Ac/Dc, men med en mer tilbakelent feel. Men det har en snert også, en nerve. Liker du enkel og rett fram hardrock, med elementer av stemning og denne lille nerven som gjør seg gjeldende av og til, hvorfor ikke? Jeg er personlig ikke fan av dette, men har ikke noe problem å spille gjennom skiva noen ganger. 

Remastringen vet jeg ikke hvor mye har betydd, jeg har ingen av de originale skivene. Men det er fortsatt hørbart at utgivelsen kom ut i 82, og også den gang var dette litt under par. Men det har sin sjarm, som gjør at det ikke havner lengre ned på skalaen, samlet er dette midt på treet:

5/10

Tracklist:

  1. To the Land of the Rock
  2. Supertramp
  3. Never Mind
  4. In Need of Ya
  5. Babbling Wind
  6. Calling
  7. Keep Cool Girl
  8. Oh Girl
  9. Don't Act Cold with Me
  10. Rock 'n Roll Kick