Merch Hmno 500x80 Punkter

Withered Branch, norsk tunggods

av yngve

Withered Branch 22 Foto Ann Kristin Bratteng

Bilde, fotograf: Ann Kristin Bratteng

Bandet slapp skive for en tid tilbake, og kom med et par singler i år, når jeg så fikk tilsendt det hele, var det på sin plass å presentere bandet. Withered Branch spiller tungt og groovebasert, og jeg skrev at de to nye singlene var en utvikling jeg likte, da de hadde lagt inn litt ekstra armering i den tunge veggen. Du kan høre den aller nyeste låten helt nede i artikkelen. 

Kent, gitar/vokal, henger med. Halla :). En liten bit på historikken i første omgang, så folk kan plassere dere i landet, og hva dere har gjort før Withered Branch:

"Bandet startet i første omgang som ett hobbyprojekt for meg og bassist Tommy for noen år tilbake. Vi har tidligere spilt sammen i band og har alltid hatt god musikalsk kjemi sammen. Vi fikk etter hvert med Werner på trommer, som vi også har spilt i band med før. Siste tilskudd til bandet er Tony, som har slengt seg med på leadgitar."

Withered Branch@Facebook

Jeg fikk nettopp skiva tilsendt, den som kom i fjor sommer. Hva gjorde den for dere? 

"Den har gjort det at vi har noe å vise til av musikk. Samtidig har man fått huket av en gammel drøm om å kunne gi ut egen musikk."

Og soundet er tungt, hva slags musikalsk kost går inn for at noe slikt kommer ut?

"Det er en salig blanding av mye rart. Her snakker vi alt fra Cannibal Corpse til Johnny Winter."

For meg ble det kanskje litt monotont på måten låtene var arrangert, men samtidig er det noe som gjør at jeg ser bandet som et sound mer enn enkle låter. Hva tenker dere om det? At man kan lytte på skiva og få en feel er enn å fokusere på låtene enkeltvis?

"Det at vi har et sound fremfor at det er en eller kanskje to låter som skiller seg ut, er delvis bevisst. Det var kanskje ikke det i starten, men vi har et lite mantra i bandet om at man skal høre at det er oss. Withered Branch serverer kort fortalt det jeg vil kalle rett fram death/groove metal."

Det kom ut et par singler nå i år, var de enkeltstående, eller vil de knyttes mot et nytt album senere?

"Planen er å gi ut singler som det jevnt og trutt fremover, for så å samle opp disse til ei skive. Alle 4 er i jobb, og noen av oss jobber skiftgang, så innspilling blir ikke noe vi kan gjøre til en hver tid. Selve jobben med å spille inn gjør vi med eget utstyr, men mixing setter vi bort til Per Kristian Grimsland i Grimsland Studio (også gitarist i Hauntet By Silhouettes). Vi er knallfornøyd med den jobben han gjør med mixing og mastering for oss."

Og det har skjedd noe på lydsiden, men stilen musikalsk går ganske bra hånd i hånd med Skies-albumet. Hva sitter dere selv igjen med i å skulle forklare forskjellen mellom skiva og disse to singlene? 

"Kort fortalt ble det investert i bedre innspillings utstyr i fjor sommer. Det at vi også har fått med Tony på gitar vil jeg også si at hever lydbildet. Så en blanding av litt bedre utstyr, og ikke minst mer erfaring med å spille inn, og en gitarist til, er vel forskjellene mellom skiva og singlene."

Og hvordan har så Withered Branch jobbet for å kunne bevege seg ut fra Toten og promotere seg? Har det vært livejobber for eksempel? 

"Så langt har de 2 spillejobbene vi har hatt vært lokale her på Toten. Vi har nok en jobb å gjøre med å komme oss mer ut. Vi har sporadisk vært i kontakt med andre band og spillesteder utenfor Toten, men her har vi definitivt en jobb å gjøre med å promotere oss selv mer fremover."

Og navnet, ikke nødvendigvis slik metal jeg hadde gjettet på om jeg ikke hadde hørt musikken, hva ligger bak valget? 

"Tatt fra en sangtekst, Surviving Self Resentment av norske Insense. Flinke folk!"

Withered Branch Logo 21

Og hvordan knytter dere coveret og tittelen? Det var et merkelig valg å la logoen hamre løs på senteret der, men samtidig var det noe som gjorde at det fungerte, siden logoen også er figurativ.

"Logoen har jo nå blitt oppdatert litt på de 2 singlene vi slapp her tidlig i år. Men tanken var å ha noe som skiller seg fra standard copy paste logoer/platecover som veldig mange bruker. Tittelen er jo fra låta Skies, som også var første låta jeg og Tommy laga sammen når vi starta opp bandet. Logoen er nok litt mer standard nå, men fremdeles er W og B fra den opprinnelige logoen."

Så, framover? Vil man høre fra dere i nærmeste framtid? 

"Vi har akkurat spilt inn en ny singel, som vi har planer om å slippe i tide til Garasjefestivalen,en lokal metalfestival her på Toten (Den gikk av stabelen nå i helga - Yj). Det er nok ikke ei låt vi finner opp metalhjulet på nytt med, men det låter digert. Når det da i tillegg er den seigeste låta vi har gjort til nå, må jeg bare si at jeg gleder meg til å slippe den låta her. :)"

Jeg takker og bukker, hold meg oppdatert så skal jeg spre så godt jeg kan 😊. Har dere noe å si på slutten her, fyr av!! Være det seg linker, oppfordringer, takkegreier…

"Stor takk til Per Kristian Grimsland (Grimsland Studio) som mixer og mastrer låtene våre. 

Oppfordring er vel at folk sjekker ut musikken vår på Spotify , Apple Music , Youtube m/flere streamingtjenester. Er det noen der ute i Norge som skal arrangere metalkonserter og kanskje mangler et band til plakaten sin, sjekk oss ut. Hvis musikken faller i smak, kontakt oss på fjasboka eller Instagram da vel!!