Merch Hmno 500x80 Punkter

Worship "An Excuse..."

av yngve

Worship 20Full tittel: "An Excuse To Wear A Knife"

Selskap: Slinger Records

Release: 18.12.20

Oslobandet kom med skive for en tid tilbake, nå har den modnet her.

Worship@Facebook

Jeg har ikke mulighet til å tenke release og deadlines, digitale promoer raser inn tettere enn irritasjonsmomentene ved å lese kommentarfelt til noen aviser i sosiale medier. Men som jeg har sagt før, musikken er musikken, ferskvarer jobber jeg ikke med, og har du ikke hørt denne er det knekkende likegyldig om den kom i desember i fjor eller kommer i slutten av denne måneden.

Nå vet jeg lite om bandet, annet enn at trommeslager er Kikken fra Forcefed Horsehead. Musikken til Forcefed er ikke meg, den er for svart, da er det bedre med litt livsglad og melodiøs rock, med en undertone av noe smått kommersielt. For det fenger dette, selv om undertonen overkjøres av en svak anelse av depresjon. Melankolsk gladrock. 

Låtene har en flott melodiføring, både i gitararbeidet og i vokalen. Bassingen er også der, i å bygge opp denne småsåre tonen vi kjenner fra banda som levere garasjerock med et håpefullt/lengtende uttrykk.

Musikken er i og for seg enkel, men elementene er kløktig satt sammen. Noen låter bæres av den lille basslinja (Basking In Perjury), noen på refrenget, noen på drivet som lukter litt pønk (Mr Really Inadequate), noen på dette store og krakilske, som gjerne kunne passet på en stadionscene. Et band som ikke er så lett å plassere, og som både passer i en garasje og på en svær scene, det er ikke så verst :).

Jeg likte dette, det er godlåter, det er en blanding av en voldsomt glede og melankoli på samme tid. Rock gjort slik er god rock.

En av favorittene ble Basking for Pejury, liker du den er det store sjanser for at du er enig med meg. Perjury er vel mened, i sammenheng med rettssystemet, om du lurte.

7,5/10

Tracklist:

 1. An Excuse To Wear A Knife
 2. Soul Like An Airport 
 3. Black Poison Slander 
 4. Basking In Perjury
 5. The Coin
 6. Killing You (For The Greater Good)
 7. Mr Really Inadequate
 8. And The Crowd Stands Still... 
 9. The Misreformator 
 10. Prince Perpetual 
 11. Mr Really Inadequate (Remix, bonustrack)