Karmøygeddon 24

Yellow Goat, nytt livekonsept i Oslo

av yngve

Yellowgoat Logo

I hovedstaden har det komme til en ny arrangør på livesiden nylig, Yellow Goat drar inn metalband på utestedet Røverstaden, hvor neste arrangement dukker opp den 16nde denne måneden. Jeg hamret løs på Sigurd for å få litt info, og til slutt ga han seg.

Du er jo en ung veteran innen booking og metal Thune, når var det begynte? Var det South Of Heaven som var din ilddåp?

"Ja, det stemmer. Jeg startet opp South of HeavenChateau Neuf i 2003, og holdt på med det i 5-6 år. Jeg har vært mindre involvert etter det, men gjorde comeback til 10-årsjubileet i 2013. Jeg har også vært med å arrangere Metal Merchants, og startet opp klubbkveldene med Oslo Rock Dealers i mellomtiden, så litt aktivitet har det da blitt."

Metal Merchants var en kortlivet metalfestival som fokuserte på retro og kultband. 

Og nå er du tilbake, under det litt kultstatusnavnet Yellow Goat. Er det andre inspirasjonskilder enn avdøde Quorthon som står bak?

"Neida, du er absolutt inne på noe der."

Du nevnte for meg at neste konsert er i midten av måneden, hvor er det du arrangerer konsertene?

"Vi startet opp Yellow Goat nå i høst, og første gig ut var konserten med Vader/Hate i september. Neste på programmet er 1349 den 16. oktober. Alle konsertene arrangeres i Røverstaden i Vika, som er det gamle lokalet til Club 7/Sardines her i Oslo."

Og hvilke band er det som står på plakaten?

"Ut året blir det konserter med nevnte 1349/Fleshmeadow 16. oktober, Satan/Black Viper 24. oktober, Månegarm/Einherjer 9. november, Vulcano/Deathhammer 19. november, Coffinshakers 22. november og Marduk/Attic/Unlight 13. desember. Vi har også noe spennende på gang på nyåret."

Det har vært en del arrangører og konsepter i Oslo, ikke alle lever lenge, noen er seige. Ser du for deg at Yellow Goat vil være en stayer?

"Ja, hvorfor ikke? Selv merker jeg at jeg har savnet å arrangere konserter, så jeg har planer om å holde på så lenge som mulig."

Og hvor høyt satser du? Er det slik at du tåler noen smeller om det kommer lite folk et par ganger? Eller er du helt avhengig av en del mennesker på hvert arrangement for å dekke driftskonstadene? Det er jo i og for seg alle, hehe, men du skjønner greia.

"Joda, som alle andre er vi avhengig av at det kommer folk. Samtidig forstår folka hos Røverstaden at det tar litt tid å etablere et nytt konsept, så vi jobber med å få i gang en jevn frekvens nå i første omgang slik at agenter og band skal oppleve oss som en seriøs aktør. Vi har heller ikke booket noe vi knekker ryggen på økonomisk, og budsjetterer forholdsvis edruelig."

Fornuftig kickstart med andre ord.

Og konkurransen er jo til stede i Oslo, hva er det som gjør at akkurat Yellow Goat er det man bør velge?

"Det er mye som skjer i byen, og det er utelukkende positivt! Den onsdagen 1349 spiller hos oss er det vel 3-4 andre konserter samme publikumet kunne tenkes å møte opp på, så det vil man jo alltids merke.

Vi ønsker å ha gode relasjoner med flest mulig andre konsertarrangører i byen, og om vi har mulighet booker vi naturligvis på datoer der konsertene våre krasjer minst mulig med relaterte konserter. Om det er snakk om band som er på turné er det selvsagt vanskeligere. Da må man heller spørre seg om bandet er verdt å booke inn på den aktuelle datoen.

Yellow Goat vil i all hovedsak booke black metal/death metal, med enkelte unntak. Sånn sett er profilen mer spisset enn South of Heaven i sin tid var, og jeg tror det på sikt vil gjøre det enklere for folk å stole på de bookingene vi gjør. Vi skal også ha håndplukkede DJs før og etter konsertene for å gjøre hver gig til noe mer enn bare en konsert."

Har du framtidige planer som kan deles? Eller jobber du litt fra arrangement til arrangement?

"Ingenting som er bekreftet, men vi har mye spennende på blokka for 2020 som vi forsøker å få spikret."

Aldersgrense ? 

"18 år på konserter. Og sjekk ut programmet på Facebook ."