Kilanerin%20ut%20240720

Zarpa "Viento Divino"

av yngve

Zarpa 19Selskap: Pure Steel Records

Release: 17.05.19

Spanjolene er trauste og tilbyr streit metal.

Mer er det egentlig ikke å si om saken, for de spiller på kjente strenger og gjør ikke en tøddel mer enn de må. At det synges på spansk skiller de jo ut, og det har sin misjon, men idag er nok denne formen for litt baktung heavy metal litt passé. Ikke for meg nødvendigvis, jeg koser meg greit i spilletiden her, men det er nok den eksisterende fanskaren og nasjonalt dette vil legge igjen mest utslag.

Zarpa@Facebook

De har fartstid, og med oppstart i 1977 har de deltatt i hardrock- og metalscenen lenge, og det er litt koselig å høre et band som ikke farges såp mye av nåtiden. De holder på oppskriften, har en oppgradert lyd, bra, og spiller og leverer helt ok. Klassisk, traust, men bra.

Vokalen er melodiøs, mørk og litt ru. Låtene kan minne om Maiden noen ganger, hvor doble pedaler krydrer litt, og hvor enkelte låter (Corazon De Dragon for eksempel) har noe litt episk over seg.

Sett i lys av at de har holdt på lenge, og at dette var i tiden en gang, er det smått imponerende at de har holdt det gående og låter såpass kurant. En pause mellom 84 og 00 til side, de har faktisk sluppet skiver på det jevne siden tilbakekomsten. 

6/10

Tracklist:

  1. Al Despertar
  2. Centinelas De La Tierra
  3. Corazon De Dragon
  4. Yo Contra El Mundo
  5. La Bestia
  6. Viento Divino
  7. El Dia Final
  8. Los Ojos De Ibrahim
  9. La Caja De Pandora
  10. Tiempo de Luchar