A Blaze in the Southern Sky (Kristiansand, 06.09.24)

Titan Two på Vaktbua 6. sep 2024 (foto: BirgitF @knipselyst)

Kevin Spektre Kvåle bør være kjent for Heavymetal.no’s lesere – nylig trommet (hah!) han sammen til en helaften på Vaktbua, denne smaragden av en knøttliten konsertarena på Odderøya i Kristiansand. Skjønt, giget kom vel offisielt i stand via Grusom Booking, et relativt nytt tilskudd på det mangehodede bookingtrollet som sørger for at det stadig er noe som skjer i den grønnmalte bua. I den tropevarme septemberkvelden flytta arrangøren heldigvis scenen utendørs, ironisk skepsis i kommentarfeltet til tross. Hett og tett ble det allikevel! (Og så er det jo moro å stå der i hagen og observere lett skrekkslagne forbipasserende når det hviner som best i gitarer og screamostemmer..!)

Det var lagt opp til en fredagskveld med hele tre acts på plakaten. Først ut var nevnte Spektre, med tvillingbror Joakim Kvåle som partner i den splitter nye duoen Titan Two. Et ganske ubeskjedent bandnavn – men det skulle ikke mange taktene til før kveldens publikum skjønte at det heller ikke var noen grunn for å være beskjedne. Sci-fi svartmetall var merkelappen i forhåndsannonseringa; svevende var det i alle fall, og ikke så reint lite fengende. Tunge, seige instrumentallåter som sugde seg fast og ikke ga deg noe annet valg enn å gynge med – ja takk, mer av dette!

Titan Two på Vaktbua 6. sep 2024 (foto: BirgitF @knipselyst)

Fra tigerstaden kom Blodkvalt. Utseendemessig forventa man kanskje noe pønkete, og helt feil var det jo ikke: gutta ga en oppvisning i kaotisk, ærlig og rett-frem metal med null staffasje men plenty av energi. Frontmann Håkon Sakseide var høyt og lavt, inn på bua og ut igjen, og stadige turer blant publikum med et par forgjeves forsøk på å få i gang litt moshing. Skjerpings, folkens – her var det både plass, luft og anledning!

Blodkvalt på Vaktbua 6. sep 2024 (foto: BirgitF @knipselyst)
Blodkvalt på Vaktbua 6. sep 2024 (foto: BirgitF @knipselyst)
Blodkvalt på Vaktbua 6. sep 2024 (foto: BirgitF @knipselyst)

Full hage på Vaktbua mens Blodkvalt spilte:

Blodkvalt på Vaktbua 6. sep 2024 (foto: BirgitF @knipselyst)

Etter en kort pause gikk Blodkvalt på ny på scenen, denne gang med Kevin Kvåle som trommepartner til bandets egen Tibor Teskeredzic (også han opprinnelig kristiansander). Det ble jammet til låter fra Darkthrone, Mayhem og Bathory, der noen av de lengste improdelene gikk over i noe som mest av alt ligna progga jazz. Jeg tror jammen bandet ble like overraska som oss andre. Denne heftige finalen kunne for øvrig gjerne vart lengre – hva med å gjøre dette til en tradisjon, Kvåle? Det burde være nok av unge metallband å utfordre, vi rydder plass i kalenderen og møter opp!

Kevin Kvåle og Blodkvalt på Vaktbua 6. sep 2024 (foto: BirgitF @knipselyst)