Karmøygeddon 24

Anders Buaas "The Witches Of Finnmark II"

av yngve

Witches Of Finnmark 18Selskap: Private

Release: 01.11.18

Del to av Buaas' trilogi kom nylig ut, og det er fortsatt nydelig gitararbeid og vakre melodier.

Kjøp skiva HER

Jeg liker dette, det er en lett progressiv flyt, det er fokus på vakre og lengtende toner, det lukter ørlite Gilmour/Blackmore på noe av gitarspillet, og det er en skive som godt kan brukes til å stresse ned med.

Anders Buuas@Facebook

Skiva er ikke så sprelsk musikalsk, det er mer sementert i disse stemningsfulle og lekende tonene. Og noen ganger drar han på, som med låten The Black Cat And The King, som tidvis faktisk ligner litt på The Greatest Song In The World med Tenacious D :).

Rett over 40 minutter musikk fordelt på seks spor, hvor sistelåten okkuperer nesten halvparten av spilletiden. Det er alt fra rolige innslag til mer rocka greier, progressive folketoner, alt instrumentalt. Jeg savner egentlig ikke vokalen her, men hadde Anders valgt å legge på noe, kanskje kvinnestemme, hadde det ikke gjort noe. Men som sagt, ikke noe jeg savner mens jeg lytter.

Skiva er enkel, lett å like, smittende stemning og rene og fine gitartoner - så litt mangel på bitt er det nok, men det er slik denne utgivelsen skal være. Dette kan du spille for å roe ned, dette er musikk de fleste mennesker, i alle samfunnslag og aldere, burde kunne kose seg med uten at noen maser om å slå av :). En folkelig utgivelse med andre ord.

Sist ga jeg Anders 7,5/10, jeg føler han ligger rett rundt der også nå, men debuten er hakket kvassere synes jeg. Jeg velger da å legge en liten forskjell for å framheve dette, og ser fram til siste del.

7/10

Tracklist:

  1. Letter 1609
  2. The Black Cat and the King
  3. Christmas Eve
  4. Raven
  5. Witches Return
  6. Cunningham