Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Aosoth "IV: Arrow In Heart"

av ruben haug

An Arrow In Heart  Digi  Import Aosoth 23513392 878961504 FrntSelskap: Agonia Records 

Release: 16.04.13

Franske Aosoth er ute med sitt fjerde album, og nok en gang imponerer franskmennene med sin hardtslående og brutale black metal.

De fortsetter egentlig der de slapp, det er fortsatt ubehagelig og stygt, men denne gangen føles det litt mer stuerent, uten at de på noen måte har inngått noe kompromiss og blitt stuerene. For fra Aosoth får du... Aosoth. De har skapt seg et umiskjennelig lydbilde, og som ved forrige slipp, III, snakker vi et lydbilde som er like uhyggelig som det er bra. Den eller de som skrur knottene for bandet i studio har virkelig gjort jobben sin, det er så gjennomført råttent samtidig som det er vakkert.

De kjører fortsatt sin greie med kjappe partier oppløst av litt tregere doompartier som harmonerer så sinnsykt bra. Det er på ingen måte en behagelig plate, akkurat som Antaeus, som alle medlemmene i Aosoth også er medlemmer av, er Aosoth rein audiell terror, hat manifestert i musikk. Aggresjon og vold rett i øregangene. Jeg simpelthen elsker det!

Klare favoritter på plata er Broken Dialogue I og II, to djevelsk gode komposisjoner med herlig sampling som passer perfekt inn. Det er mindre ambient å spore denne gangen. Gitarene maler de dystre melodiene, eller temaer om du vil, alene denne gangen. De to nevnte er mer eller mindre interludiums for å regne, og skal jeg treffe fram låta som stikker seg mest fram må det bli det blytung og råe Ritual Marks of Penitence, en ren kraftdemonstrasjon i god black metal.

Blandingen av knallgode låter og en superb produksjon gjør at nummer fire klokker inn på samme sum som nummer tre, altså en soleklar:

8/10

Tracklist:

  1. An Arrow in Heart 
  2. One With the Prince with a Thousand Enemies 
  3. Temple of Knowledge 
  4. Under the Nails and Fingertips 
  5. Broken Dialogue 1 
  6. Broken Dialogue 2 
  7. Ritual Marks of Penitence

Aosoth@www

Aosoth@Facebook

Kjøp skiva på Cdon