Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Diviner "Realms Of Time"

av yngve

Diviner 19Selskap: Ulterium Records

Release: 07.06.19

Gresk heavy metal av høy kvalitet!

Dette bandet og denne skiva var en overraskelse. Låtene og lyden, leveransen og trøkket, kraften og melodiene, det var rett og slett en bra skive.

Diviner@Facebook

Med link til Inner Wish, et par av karene var med i dette bandet i starten, kan man naturligvis trekke linjer mot powermetal. Men ikke i denne happy greia. Diviner er mørke, riffete, tunge og gjennomførte. Alle ledd i bandet er kvalitetssikret. Vel kan man krangle om det er nytenkende, men bare det å levere en så bra skive i en sjanger som er så utpult, det er i seg selv imponerende.

Visjonen til bandet var å lage metal som var "...powerful, intense, deep, heavy, dark, melodic and inspired." 

Episk tilsnitt, tyngde, noe kan minne om svenskene i Morgana Lefay eller Tad Morose. Det er lite her som tilsier at de er greske for å si det slik. Og en ørliten touch av svenske Dynazty i det å være fengende og tunge i refrengene.

Vokalen har denne selvsikre og sterke framtoningen, Yiannis synger solid. Rytmeseksjonen er også verdt å nevne, de gjør en del tøft og unngår å bli kjedelige og repetetive. Som mange er i denne sjangerne. 

Det er for meg mer mørk og melodisk metal enn noe annet, og basert på det de ville oppnå, sitat over, synes jeg bandet har truffet brea. 

8/10

Tracklist:

  1. Against The Grain
  2. Heaven Falls
  3. Set Me Free
  4. The Earth, The Moon, The Sun
  5. Cast Down In Fire
  6. Beyond The Border
  7. King Of Masquerade
  8. Time
  9. The Voice From Within
  10. Stargate