Karmøygeddon 23 B

Fastlane Flower "Abusement Park"

av yngve

Fastlane Flower 18Selskap: Nordic Records

Release: 15.09.18

Her snakker vi spennende rock.

Med Eline i front med sin sjelfulle og lengtende stemme, lårer bandet en real god pudding med Abusement Park. Og skiva er mer enn 8 låter, mer enn 34 minutter, det er en rød tråd med nerve og stemning her.

Fastlane Flower@Facebook 

En blanding av Within Temptation og en litt særegen form for rock er hva som venter deg. Det er ikke noe å være redd for om du misliker Within Temptation, det er elementer her, men musikken er både lik og ikke. Det de deler er denne dramatiske formen for musikk, og selvsagt at vokalen i begge banda er lagt av damer, og tidvis er de også like. Jeg digger Within Temptation på de fire første skivene, og har denne referansen som pluss i margen.

Det er godt driv på flere av låtene, og man aner en skygge av de litt smale banda, litt Bjørk, litt Tool, men pakket inn litt annerledes. På mange måter er det ikke så lett å fange sjangeren de er i, og i min bok er det et kompliment. På en låt som Ghost Pain minner de sterkt om Madder Mortem, så har du et hint om du vil sjekke ut et band som ligger i samme gate.

Lyden bærer låtene bra, nivåene er der de skal være, vokalen får godt med spillerom, bandet lar stemmen få spillerom, mye er på plass her. 

Nå har jeg bare filene til dette albumet, og har ikke et veldig fysisk forhold til utgivelsen. Da blir det litt upersonlig og man lytter ofte på kilder som pc/telefon etc, og siden jeg ikke alltid har mulighet/tid til å brenne ut, mister jeg litt av denne personlige vibben jeg liker. Men det jeg hører her er et band og en utgivelse som banker hardt, og selv om ikke alt er gull, er det meste vel verdt å løfte opp til et høyt nivå.

Fastlane Flower er vel et band som ligger i sjiktet alternativ rock, med hint av både grunge og goth, hvor ingen av disse dominerer, og hvor det noen ganger lukter litt 90-talls. Selv kaller de seg death rock with a taste of honey. Death skjønner jeg ikke heeelt, men honningen er der, det drypper i form av kløktige små melodier, disse litt dystre innslagene. 

Alt i alt et spennende album.

7,5/10

Tracklist:

  1. Simsalabim
  2. 6.20
  3. Trisomy
  4. Showdown
  5. Ghostpain
  6. Adrenaline
  7. The Last 14 Days
  8. Timeline