Féleth, ny låt

av yngve

Feleth 20 Foto Charlotte Tangen

Bilde, fotograf: Charlotte Tangen

Nå er dødsmetalgjengen fra Nord-Norge ute med tredje smakebit fra sitt kommende album.

Jeg meldte inn nyheter på en annen låt HER, jeg legger den helt nede om du vil sjekke den samtidig. Takk til Krister Wiberg fra ON IT/Nordic Waves for tips.

"Death metal-bandet fra Nord-Norge, langt forbi polarsirkelen, skaper tung og melodiøs musikk som går langt forbi de tradisjonelle sjangergrensene, kanskje fordi de henter inspirasjon fra både death metal, thrash, deathcore, rock og til og med elementer fra jazz.

Den nye singelen, Swan Song, fremviser mye av deres fascinasjon for death metal og deathcore, i en god miks av vakre, melodiske gitar- og basslinjer, tung riffing og distinkt, kraftfull vokal. Tekstene er sylskarpe og kritiserer det kapitalistiske helvetet vi lever i, med fingeren rettet mot grådighet og korrupsjon som fører til forurensning, kriger og fake news som spres fort i både Amerika og verden for øvrig.

Singelen er mikset og mastret av metallegenden Christian Donaldson, også kjent som gitaristen til Cryptopsy og innspillingsleder i The Grid Productions. Han har den siste tiden også jobbet med flere av de beste i sjangeren, som for eksempel Shadow of Intent, Ingested, The Agonist og Beyond Creation.

Swan Song er et dønn tight, nådeløst, rett-i-trynet, angrep på verden, og Féleth har bare såvidt begynt."

Debutplaten 'Depravity' er ute 22.mai. 

Lineup:

  • Aleksander Alsen Trommer
  • Espen Dagenborg Vokal
  • Alexander Stamnes Gitar
  • Thomas Nyvoll Gitar
  • Brage Ingebrigtsen Westgaard Bass