Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Man ønsker folket en metal jul!

av yngve

Hmno JpgFor mange er julen viktig, for noen stress, for noen begge deler. 

Jeg er en av de som jobber så og si hele høytiden, og er ett av de usynlige tannhjulene som holder helsevesenet gående når alle andre spiser, drikker, og koser seg. Når man har besøkt de gamle og syke, kommet hjem og sitter og slapper av utover kveldene. Mange glemmer dette, og jeg vil dedikere hilsenen her til alle de som jobber for at samfunnet henger sammen også utenfor 9-17-sonen :).

Tusen takk til alle for at Heavymetal.no fortsatt er aktuelt, og følges av så mange :). For those about to metal, we salute you!

Musikk

Det har det blitt like mye av om tidligere i år, men jeg kjenner at jeg nok har en smak av repetisjon. At det er nok et år, nok et år med skiver og festivaler, konserter og bra greier. Noe skjellsettende kan jeg ikke si at jeg har notert i margen. Mye er glemt eller utelatt, føler du deg der er det ikke noe annet enn magefølelse eller fordi jeg ikke kom på det ;). 

Tons Of Rock overlevde flyttingen til Oslo, med bravur, og det ser bra ut til neste år. Skal du campe eller lignende, ser det i skrivende stund ut til at du må avvente at noen selger seg ut av plassen. Andre festivaler tikker og går, og det som er gøy å se er at mengden mennesker som kjøper billetter virker å vokse, for utsolgte arrangementer eller bra billettsalg på arrangementer dukker stadig opp i nyhetsflommen. 

Pluss for at Tons leverte selveste Accept i Operahuset :).

Karmøygeddon begynner å nærme seg, kjøp deg en billett dit om du vil oppleve en knallkoselig festival. 

Exodus og thrashpakken på Rockefeller i februar, Karmøygeddon i april/mai, Priest i juni, Kiss noen dager etter, Tons Of Rock rett etter det, Norway Rock dukker opp i kjølevannet, og Southern Discomfort. Det blir ikke så voldsomt med midler til overs til å reise på ferie med ;), men det spørs om jeg klarer å få meg meg alt dette gitt. Så langt er midler til Karmøygeddon og Tons sikret, Priest tar jeg på egen kappe og der kommer det da ikke anmeldelse.

Nystartede Imperium i Halden fylte tomrommet etter Tons, og stiller med svart musikk også neste år.

***

Band og skiver

Bernt Moen og Dualistic imponerte. Ikke er det tilgjengelig, men det er spennende. Og jeg overvar også en flott intimkonsert rundt plateslippet. Anmeldelsen av skiva leser du HER , konserten HER .

Svarterockerne i Long Night, som kom med skive i 2018, kom innom på et besøk, du leser intervjuet HER . Det er ikke voldsomt nytenkende, men gjennomført og sart, tunge følelser og bra sound.

Jeg fikk en hel del ut av det russiske postblackmetal-bandet Somn, info og musikk HER . Også norske Avast ligger i denne sjangeren, og de intervjuet jeg HER .

Og man kunne jo ikke forholde seg nøytral til Drittmaskin . "Det er fryktelig kompromissløst, her tar man ingen fanger, alle skal holdes fast og utsettes for aggresjonen og budskapet."

Manowar kjørte gig på Svalbard i april, og hvor Hedda skulle lage roadmovie. Nå har ikke jeg sett noe til den, eller vet om den har kommet, men sjekk hva hun hadde å si HER .

En av de beste videoene og låtene for min del kom fra Skrømt .

Twisted Tower Dire (anmeldelse) skuffet meg litt, sjekk også intervjuet jeg gjorde HER .

Norske Forgery kom med skive i fjor, og fikk bra feedback fra meg. Intervjuet HER er verdt å lese.

Rammstein kom med en flott video, med typisk og litt kjedelig låt. Konserter i Trondheim til neste år.

Retrorockerne i Captain Caravan imponerte. Sjekk anmeldelse og musikk HER.

At Hjallarhorn henger med gjør meg glad. Det samme gjelder Grimskull, som kom med ny musikk, sjekk anmeldelse HER, intervju HER .

Thrasherne i The Outside besøkte Heavymetal.no, og det bandet falt greit i smak.

Manes-Eivind dro inn en nær fullpotter med sitt Drontheim-album. Anmeldelse og intervju .

Liker du doom liker du Grief Collector. Anmeldelse og intervju .

Hvorfor gå når man kan løpe fort? Trommeslager Kristoffer Lunden har som mål å spille så fort at det går i ett. HER er intervjuet.

Deception (anmeldelse) , Vorbid, Vingulmork (intervju) , Sublime Eyes (anmeldelse) , Underwing (intervju) , det var mange band som leverte bra øyeblikk i år, i form av skiver eller konserter, det setter jeg utrolig stor pris på. Og Aspeherium dukket opp med oppfølgeren til Therenia, pluss at trønderne i Haunted By Silhouettes gjorde greit fra seg med sitt nye album .

Blood Red Throne drypper blod fortsatt, sjekk intervju HER .

Jeg fant danskene i Forstenet greit spennende, og vil dykke litt mer ned i skiva snart.

Det progressive bandet Articulus leverte, sjekk intervju HER .

Det var koselig på Rockefeller og Cavalera .