Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Roger Pedersen "Guitar Madness"

av yngve

13012719 10154087457677442 5589637618861995184 NSelskap: Private/West Audio Productions

Release: 13.05.16

Ha ha he he ho, de gærne har det godt.

Karmøyværingen og gitaristen Roger Pedersen er ute med sitt nye album, Guitar Madness, og det fete er at han over går sitt forrige slipp. Her er det ditto spreke løp, frekke melodilinjer, halsbrekkende strengeføring og partier som er så kule, lystige og kløktig arrangert at det er en fryd å følge med i skivas spilletid.

Roger Pedersen@Facebook

Alt foruten en sang er instrumental, og som sist er det en ufarlig poprocker som utgjør det vokale bidraget. Den er framhevet som en låt som skal ut mot radiostasjoner og lignende. Jeg ser ikke poenget med det egentlig, da Rogers skiver og uttrykk er basert på disse instrumentale herlighetene. Men han om det. Save Me From Myself er skivas kjipeste, sorry, men det er mest fordi jeg er så glad i slik han presenterer seg med gitaren som talerør. Det er spilt inn video til Save Me From Myself, den ser du på Facebooksiden, linket over, men den representerer altså ikke albumet og det som er såååå fett med Pedersen.

Det som er så spennende her, på Guitar Madness, er hvordan Roger har lagt opp spilleplanen. Det er fem akustiske låter, som flettes perfekt inn mellom de andre fartsfylte rockerne. Det gir albumet en nær perfekt balanse. 

Roger gjør alt selv, foruten vokalen på nevnte låt, Save Me From Myself. Det står Johannes Støle for. Trommene på Guitar Madness trakterer Todd Sørensen, og vit det Todd, selv om det er Rogers plate, og alt er gitar, gitar og gitar, legger jeg merke  til hvor flink du er :).

Jeg elsker dette, spillegleden, det fantastiske nivået på spillingen. Dette er gledesspredende saker, og liker du gitarspill, liker du dette. Vakre, nydelige spor som Snacks og A Bottle Of Rum blander seg med racere som åpningssporet og The Swarm, og innimellom kommer det lange, vakre toner i form av Tribute

En fantastisk skive, og karakteren gjenspeiler det håper jeg. Bruker du Itunes, er linken DENNE .

8,5/10

Tracklist:

 1. Classic Maniac
 2. Sweep Sheep
 3. Leftovers
 4. Sicko
 5. Just over those Hill
 6. Response to Bullshit
 7. Tribute
 8. Acoustic Fingerspitzengefuhl
 9. The Swarm
 10. Snacks
 11. Bazinga
 12. And a bottle of Rum
 13. Twilight Zone
 14. Save me from myself