Karmøygeddon 23 B

Temple of Baal "Mysterium"

av rune stordahl

A3052949861 16Selskap: Agonia Records

Release: 02.10.2015

Inspirert og knusende Blackened Death Metal fra Frankrike.

Ingressen sier i grunn det du trenger å vite. Bandet er ute med sitt femte album, og liker du mørk og intens Death Metal med en produksjon som gruser kropp og sjel kan jeg ikke skjønne annet enn at Mysterium bør være soundtracket til din kjødelige og spirituelle tilintetgjørelse.

Vær beredt på låter som i snitt varer rett under åtte minutter, og som tidvis blir så maltrakterende og brutale at det bikker over i det atmosfæriske. Uten at det egentlig fører til en utmattende lytteopplevelse, om noen skulle tro det.

Jeg har dog notert to minus i margen. Det ene er lyden på basstrommene, som mange ekstremband sliter med for tiden og det andre er at «Hosanna»-partiet på slutten av låta med samme navn blir repetert litt for mange ganger. Ellers har jeg kun notert utropstegn og jubelbrus, særlig på Black Redeeming Flame og Holy Art Thou. Det er heller ikke ofte at jeg sitter med tekstene foran meg mens jeg lytter, men i tilfellet med Temple of Baal ga det definitivt en ekstra berikelse til hele opplevelsen.

Temple Of Baal@Facebook

8/10

Tracklist:

  1. Lord Of Knowledge And Death
  2.  Magna Gloria Tua
  3.  Divine Scythe
  4.  Hosanna
  5.  Dictum Ignis
  6.  Black Redeeming Flame
  7.  Holy Art Thou
  8.  All In Your Name