H Madd

Thunder Lord "Heavy Metal Rage"

av yngve

Thunder Lord CoverSelskap: Iron Shield Records

Release: 25.04.14

Chilenske Thunder Lord fikk fordomsantennene mine til å stå rett opp, for bandnavn og tittel luktet kalkun lang vei.

Vokalen er ikke ren, ei heller growl. Den er raspete, litt i gata til Grave Digger kansje? Jeg er ikke fan av Grave Digger etter debuten, bare så vi har det på plass.

Thunder Lord@Facebook

Bandet er influert av Grave Digger, Exciter og Blind Guardian blant andre, Living Death også, sant Sodom og Iron Angel. Disse band er sikkert korrekte i visse miljøer, men ingen er i toppsjiktet i metalverdenen, etter min mening. 

Låtene er enkle, har elementer av speedmetal i seg og er produsert litt kjeller. Greit nok, men absolutt med et forbedringspotensiale. Musikken har denne svingen over seg, litt ølkrus-svingende feel ikke ulik en del av folkmetalbanda rundt omkring. 

Thunder Lord er nok helt ok for de som liker det litt naivt og enkelt, og som liker at det er litt skitt i maskineriet. Men selv om jeg påpeker det, understreker jeg at mye av instrumenteringen her er ganske bra. Det er ikke rølp ala Venom eller gamle thrashband fra Tyskland, men det er såpass mye av dette til stede at det nok ikke er for fintfølende metalskaller. Objektivt er dette ikke en toppskive. Denne tilfører bare nok et band i massen.

Ps! Denne er visstnok gitt ut for en tid tilbake, men med release på våre breddegrader nå i år).

4/10 (svak)

Tracklist:

  1. Dark Rider
  2. My Bloody Final
  3. Crusaders
  4. Tyranny
  5. Steel In Battle
  6. Pirate Attack
  7. Mithrandir
  8. A New Beginning
  9. Heavy Metal Rage