Karmøygeddon 23 B

Tyrant "Hereafter"

av yngve

Tyrant 20Selskap: Shadow King Records

Release: 15.05.20

Doom og hardrock i skjønn forening. 

Dette er klassisk hardrockdoom, hvor doomen ikke nødvendigvis er den du forbinder med sjangeren. Dette er tungrock med litt av det vi husker fra Candlemass for eksempel. Ikke så sjangerrent, men Tyrant har likheter med svenskene. 

Tyrant@Facebook

Jeg vil tro at de fleste i dag vil avfeie dette som ok, men ikke mer. Tyrant hadde storhetstiden midt på 80-tallet, og hvor et par ok skiver havnet på markedet. Den gang var det også et nisjeband, som det er i dag, så hvor mye impact de har nå vet jeg ikke, men jeg vil gjette på at de hadde en større masse av fans den gang. Foruten de to nevnte skivene vet jeg det kom en utgivelse noen år etter, deretter må vi altså til i mai år for å finne siste skudd på stammen. 

Greg og Rocky er her, de er å regne som originalmedlemmer, selv om det er vel er Greg som var med helt i starten. Ny trommis, og ny vokalist, sistnevnte er velkjente Rob Lowe. Rob leverte bra på siste Grief Collector, og har jo fortid i Candlemass og Solitude Aeturnus. På Hereafter leverer han, for å bruke det ordet igjen, ok. Skiva er jevnt over bra, men det er ikke mye som sprekker opp og bobler over. Det er nok en utgivelse for de få, men sjekker du ut denne, og spiller den litt, som jeg har gjort, blir du venner med den. Men det er ikke slik de fleste dykker ned i musikk i dag, og skal man sjekke et slikt band og gi det nok tid, vet man trolig hva dette er fra før. Ergo, mest for de som kjenner bandet og Lowe fra før. 

Noen av låtene er litt baktunge, men det er absolutt krutt i enkelte. En låt som tittelkuttet, med den tyngden, representerer det tempoet bra. Den litt uptempo-rockeren Until The Day fungerte bra her. Om det er fordi Bucolic følger opp en såpass bra sang vet jeg ikke, men den låt som annenrangs Trouble uten stort positivt i margen.

Det er en del tøffe låter her, men ditto med ikke. Litt over snittet, fordi jeg liker sjangeren.

6,5/10

Tracklist:

 1. Tyrant's Revelation 4 
 2. Dancing on Graves 
 3. The Darkness Comes 
 4. Fire Burns 
 5. Hereafter 
 6. Pieces of Mine 
 7. Until the Day 
 8. When the Sky Falls 
 9. Bucolic 
 10. Beacon the Light 
 11. From the Tower