C342cd6b 0dc1 45aa B22a D3aa66cbb9e5 Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80 Mt Reklame Banner 032353

Witchtower/Blackslash "A Tribute To Randy"

av arni sørlie

A Tribute To Randy 18Selskap: Iron Shield Rec./PURE STEEL RECORDS

Release: 2018

Witchtower og Blackslash slapp denne tributen til danskene i 80-talls bandet Randy. De spiller tre låter hver, men bare en av hver er original Randy. Når det er sagt, så er de ikke langt unna på sine egne heller. Jeg forstår ikke helt at det er en tribute EP, men mest egne låter? Eller missforstår jeg noe her? Jaja, uansett er det fornøyelig lytting med både covers og originaler på stereoen.

Kjenner dere Randy, eller Witchtower og Blackslash? Vi snakker skikkelig retro heavy metal, så retro at man må ned på tidlig 80-, og kanskje slutten av 70-tallet. Litt Nwobhm må også nevnes. Iron Maiden når Paul Di`anno hersket micken, Thin Lizzy melodiøsiteter og Michael Schenkers gitar er sammenligninger man lett kan bruke. Nok sammenligninger, det er Witchtower og Blackslash vi har i spilleren her?

Witchtower er fra Spania og har siden 2012 gitt ut en EP og to fullengdere. De spiller og låter som om man var flere tiår tilbake i tid. Det er jo veldig inn med retro tilnærminger for tiden, men denne gjengen gjør det nok ikke for å være retro, de ER denne sjangeren til margen. Deres versjon av The Beast er tett opp mot originalen til Randy, og det funker helt fint det. Kanskje litt mer Klaus Meine i stemmen og litt mer tysk engelsk enn dansk engelsk. Drunk As Hell og Ride Or Die er 100% tro til sjangeren og begge får godkjent. God energi og mye tøffe pådrivsriff med lyd og soloer tro til epoken de applauderer. 

Blackslash er tyske og har siden 2007 også gitt ut en EP og to fullengdere. Versjonen av Its Got To Be Love er også tro til originalen, men Blackslash har en litt mer moderne produksjon. Ellers har de som Witchtower 100% fotfeste i gamleskolen heavy. Jeg må nok favorisere Blackslash litt, for de har enda mer pådriv og attitude i låtene sine. Dette kan ha med produksjon å gjøre, noe vi har erfart mang en gang med band tidligere. Produksjon har ganske mye å si! De skal også få et ekstra pluss for særdeles fengende refrenger og allsangfaktor.

Eyes Of A Stranger er så fet at jeg må lete opp og få kjøpt meg en utgivelse fra bandet den er på. Nevnte jeg at jeg elsker slik gammel fengende heavy? 

Godt levert av begge band, og for noen vil kanskje favorittene være motsatt? Det er kjekt at slike band dukker opp og gir oss litt minner fra en svunnen tid der det svinger og fenger og alt er feelgood uten at man må ha avanserte rytmikk og taktskifter. Det enkle kan ofte være det beste….er det ikke slik innimellom?

Det blir ikke karakter på så lite materiale, men liker du sjangeren jeg prøver å beskrive over da leter du frem bandene og denne splitten. Du vil garantert kose deg!

Tracklist:

  1. Witchtower The Beast (Randy)
  2. Witchtower Drunk As Hell
  3. Witchtower Ride Or Die
  4. Blackslash It's Got To Be Love (Randy)
  5. Blackslash Night City Street Lights
  6. Blackslash Eyes Of A Stranger